28 godina držao roba i prisiljavao ga na težak fizički rad

Datum objave: 05.07.2021   Broj čitanja: 1070
Novi slučaj suvremenog ropstva otkriven je u Podravini.
28 godina držao roba i prisiljavao ga na težak fizički rad

 

Policija je uhitila 65-godišnjaka, kojeg se sumnjiči da je punih 28 godina iskorištavao čovjeka za težak fizički rad na imanju bez ikakve novčane naknade.

 

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 65-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima.

 

Sumnja se da je osumnjičeni od 1993. godine do lipnja 2021. godine na svom poljoprivrednom gospodarstvu, iskorištavajući teške obiteljske prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka, fizički ga zlostavljao i prisiljavao na svakodnevan težak fizički rad - brigu za stoku, poljoprivredne i poslove u kućanstvu - bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uvjete i adekvatan prostor za život.

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku. Prijeti mu i do 10 godina zatvora.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 05.07.2021 17:29 sati
    Deset Godina je malo treba doživotni ztvor i mučit ga toliko Godina vele tije muke podnija toje zločinac ko Ratko Mladic
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO