Hrvatski studenti iz BiH idu u trodnevni posjet institucijama Republike Hrvatske

Datum objave: 05.07.2021   Broj čitanja: 566
U organizaciji Udruge za podršku i poticanje zajedništva „Hrvatska pomaže“ i Studija politologije Filozofskoga Fakulteta Sveučilišta u Mostaru hrvatski studentis triju javnih sveučilišta iz Bosne i Hercegovine ovoga tjedna boravit će u studijskom posjetu Zagrebu.
Hrvatski studenti iz BiH idu u trodnevni posjet institucijama Republike Hrvatske

 

 

U organizaciji Udruge za podršku i poticanje zajedništva „Hrvatska pomaže“ i Studija politologije Filozofskoga Fakulteta Sveučilišta u Mostaru hrvatski studentis triju javnih sveučilišta iz Bosne i Hercegovine ovoga tjedna boravit će u studijskom posjetu Zagrebu.Studenti koji će boraviti u hrvatskoj prijestolnici od 6. do 8. srpnja članovi su triju studentskih udruga iz Banja Luke, Sarajeva i Mostara. Ukupno 25 studenata okupljenih u Udrugu „Hrvatski studenti Banjalučke regije“, Zajednicu hrvatskih studenata „Pleter" i Hrvatski studentski politološki forum – HSPF u Zagrebu će posjetiti ključne državne institucije Republike Hrvatske.Tako će, pored ostalih, hrvatske studente iz Bosne i Hercegovine ugostiti i s njima razgovaratipredsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, dok će ih na Pantovčaku primiti predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.


Pored nositelja političke vlasti predviđen je posjet Zagrebačkoj nadbiskupiji te Večernjem listu.


Cilj posjeta je pružiti priliku mladim Hrvatima iz Bosne i Hercegovine za upoznavanje rada ključnih institucija političkoga sustava Republike Hrvatske, ali i omogućiti izravni razgovor s nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti.Studijski posjet su u financijskom i organizacijskom smislu potpomogli Sveučilište u Mostaru, Institut za društveno-politička istraživanja Mostar - IDPI te Udruga bosanskih Hrvata „Prsten“.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO