Britney Spears nije uspjela u borbi oko skrbništva

Datum objave: 01.07.2021   Broj čitanja: 596
Sud u SAD-u odbio je zahtjev Britney Spears koji se odnosio na ukidanje prava skrbništva nad njenom imovinom kojom od 2008. godine raspolaže njen otac Jamie Spears.
Britney Spears nije uspjela u borbi oko skrbništva

 

Ova odluka dolazi samo nekoliko dana nakon što je Britney na sudu dala snažno svjedočenje gdje je prvi put otvoreno govorila o problemu koji je prisutan u njenom životu od 2008. godine, a koji se odnosi na poziciju njenog oca koji je imenovan za skrbnika nad njenom imovinom i finansijama.

 

Britney je tokom svog svjedočenja tvrdila da je zbog funkcije skrbnika, koju je imao njen otac, bila prekomjerno i neadekvatno liječena, zabranjena joj je udaja, kao i rađanje djece.

 

Također, Britney je rekla kako je tokom perioda u kojem je njen otac raspolagao imovinom bila prisiljena nastupati na brojnim manifestacijama te da joj je zbog toga narušena i privatnost.

 

Usprkos potresnom svjedočenju, sutkinja Brenda J. Penny u konačnici je odbila zahtjev Spears, što predstavlja drugu odbijenicu koju je potpisala ova sutkinja u slučaju ukidanja skrbništva.

 

Prvu odbijenicu sutkinja Penny potpisala je u studenom prošle godine, gdje je također navela kako Jamie Spears i dalje ima pravo skrbništva nad imovinom svoje kćerke.

 

Jamie Spears, kao i nezavisna financijska kompanija Bessemer Trust, trenutno dijele starateljstvo nad imovinom i financijama Britney Spears. Kompaniji Bessemer Trust dodijeljen je status skrbnika nad imovinom Spears u studenom 2020. godine.

 

Kako piše Variety, sudski spisi su pokazali kako je razlog za produžavanje skrbništva nad imovinom taj što Britney Spears nije sposobna upravljati financijama te se oduprijeti prevarama i neprimjerenom utjecaju koji može nanijeti štetu njoj, kao i imovini i financijama kojim raspolaže.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO