DONIJELI ODLUKU, ALI SE JOŠ NE PRIMJENJUJE

Datum objave: 01.07.2021   Broj čitanja: 12285
Iako su dužnosnici Hrvatske jučer informirali javnost o promjeni dosadašnjih mjera za ulazak državljana BiH u Hrvatsku, građani naše zemlje određeno razdoblje će i dalje morati postupati po starim mjerama vezanima za prelazak granice.
DONIJELI ODLUKU, ALI SE JOŠ NE PRIMJENJUJE

 

Tijekom jučerašnje press konferencije, na kojoj se javnosti u Hrvatskoj obratio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, naglašeno je kako Hrvatska revidira određene mjere vezane za prelazak granice za državljane BiH.

Revidirane mjere su se odnosile na rezervaciju i plaćanje smještaja. Naime, kako je naveo Božinović, državljani BiH neće morati unaprijed rezervirati i plaćati smještaj ako turistički putuju u Hrvatsku.

Međutim, ono što treba naglasiti je da ova odluka, iako prema službenim informacijama vrijedi od 1. srpnja, još uvijek nije objavljena u Službenim novinama Republike Hrvatske te se samim tim ne može provoditi.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je Svevlad Hoffmann, glavni inspektor i savjetnik direktora Granične policije BiH.

"Odluka mora prvo biti objavljena u Službenom listu Hrvatske i tek će nakon toga biti na snazi. Kolege iz Granične policije RH još uvijek nisu dobile tu obavijest te samim tim i dalje u skladu sa zakonom postupaju prema starim pravilima", rekao je Hoffmann u razgovoru.

Ipak, kako ističe Hoffmann, očekuje se da će ova odluka ubrzo biti objavljena u Službenom listu Hrvatske, nakon čega će pripadnici Granične policije Republike Hrvatske postupati po novim pravilima, a u skladu s tim informirati i pripadnike Granične policije Bosne i Hercegovine, kao i javnost.

Podsjetimo, ostale mjere, koje su i ranije bile na snazi za državljane BiH, ostaju i dalje na snazi.

Svi koji iz BiH putuju u Hrvatsku neće morati imati negativan PCR ili brzi/antigenski test ako su potpuno cijepljeni protiv koronavirusa (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm), odnosno ako je prošlo 14 dana od primitka doze u slučaju jednodoznog cjepiva (Janssen/Johnson&Johnson).

Jednako tome, osobe koje su preboljele Covid-19 u posljednjih šest mjeseci (180 dana) uz potvrdu će moći ući u Hrvatsku bez negativnog testa.

Građani koji ne ispunjavaju ove uvjete i dalje će prilikom prelaska granice morati pokazati negativan PCR test ili antigenski test.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • NN02.07.2021 20:37 sati
    Nauci se prvo pisati pa onda komentarisi "Kravo/Vole" !
  • .....01.07.2021 12:02 sati
    Lud zbunjen normalan. A mi najluđi jeblo i more da i jeblo mi ko krave na so. Uli vode u lavor i po vazdan se brčkaj
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO