Svitava će uskoro biti prošlost na putu do Neuma

Datum objave: 22.06.2021   Broj čitanja: 999
Brojni građani koji su se proteklog vikenda zaputili na bh. more do Neuma su stigli novom cestom iz Stoca.
Svitava će uskoro biti prošlost na putu do Neuma

 

Iako ova cesta još nije završena, ipak, dionice koje su puštene u promet, a kojima se, kako je to naznačeno, vozite na vlastitu odgovornost, znatno su skratile put do mora.

 
Krivine i zavoji
Pogotovo otkako je završena dionica Stolovi - Drenovac u dužini od devet kilometara, koja počinje odmah na izlazu iz Stoca, vožnja do Neuma je znatno olakšana. To što će vas dočekati ponovo stara cesta i dio makadama nakon ove dionice, ne može se porediti s putešestvijom preko famozne Svitave.

 

U odnosu na tu, jednu od najopasnijih cesta u BiH, koja je uska, nepregledna, puna zavoja i krivina, nova putna komunikacija donosi svojevrsno olakšanje.

 

Nedugo nakon starog dijela, kako se uvjerila naša ekipa, ponovo se vežete na asfaltiranu dionicu, onu koja vodi kroz tunel Žaba, piše Avaz.

 

Na području koje nije asfaltirano uveliko bruje mašine, a radnici angažirani na dionici Hutovo - Cerovica - Stolovi, označenoj kao posljednjoj u dužini od 10 kilometara, nisu posustajali ni tijekom proteklog vikenda, koji su obilježile izrazito visoke temperature.

 

Riječi hvale
Mostarac Dragan Čorlija do Neuma je, kazao nam je, išao baš preko Stoca. Za dionice koje su završene ima samo riječi hvale.

 

- Ovo što je asfaltirano odlično je urađeno. Svaka čast. Kada se završi cesta, uvjeren sam da će mnogi češće birati Neum i kao jednodnevnu destinaciju. Sada se zaista puno brže dođe - kazao nam je on.

 

Završetak do kraja godine
Iz JP “Ceste Federacije BiH” podsjetili su na to da bi posljednja dionica trebala biti završena do kraja godine. Preostalo je još da se uradi stolačka obilaznica, koja će biti izgrađena u industrijskoj zoni Stoca u dužini od 1,3 kilometra, a za koju su tamošnje vlasti već dale urbanističku saglasnost.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio