Posušak Mate Lončar novi je predsjednik Mladeži HDZ BiH

Datum objave: 19.06.2021   Broj čitanja: 876
Mate Lončar novi je predsjednik Mladež HDZ BiH.
Posušak Mate Lončar novi je predsjednik Mladeži HDZ BiH

 

 

Odlučeno je to na dvanaestoj izbornoj konvenciji Mladeži HDZ-a BiH na kojoj se birao novi, deseti po redu predsjednik te političke organizacije.

 

Koncencija se održavala u subotu u Mostaru, a izaslanici su mogli birati između dva kandidata - Jakova Križanovića, aktualnog zamjenika predsjednika Mladeži i Mate Lončara, člana ŽO Mladeži HDZ BiH Zapadnohercegovačke županije.

 

Aktualni predsjednik Mladeži i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Mario Mikulić smatra kako će konvencija proteći u dobrom i demokratskom ozračju.

 

"Vjerujem da ćemo nakon konvencije izaći sa zajedničkom vizijom budućeg djelovanja Mladeži", kazao je Mikulić i naglasio da su mladi najveći resurs ove države te kako su spremni u zajedništvu, djelujući proaktivno i proeuropski, izgrađivati BiH na načelima jednakopravnosti i međusobnog uvažavanja gdje će jasno biti prepoznati interesi mladih ljudi.

 

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević koja je došla pružiti potporu mladima iz svoje stranke ocijenila je kako očekuje da će Mladež izabrati dostojnog nasljednika dosadašnjem predsjedniku te osobu koja će biti sposobna da preuzme vodstvo te političke organizacije.

 

"Očekujem i da će pomoći nama, malo starijim političkim snagama, u pronalaženju najboljeg puta kako zadržati mlade u BiH", navela je ministrica.

 

Kandidat za novog predsjednika Mladeži HDZ-a BiH Mato Lončar kazao je kako će, ukoliko bude izabran, najprije obići sve općinske i gradske organizacije Mladeži, nakon čijih će prijedloga, biti usvojen zajednički plan i program djelovanja spomenute organizacije.

 

"Ja sam i u prethodnom razdoblju govorio da mi kao politička organizacija, ali i organizacija mladih, što nikako ne smijemo zaboraviti, moramo imati kombinaciju i jednog i drugog i političkog i društvenog da bi okupljali što veći broj ljudi", naglasio je Lončar. Jakov Križanović, aktualni zamjenik predsjednika Mladeži HDZ-a BiH i također jedan od kandidata za novog predsjednika te političke organizacije očekuje da će konvencija proći u demokratskoj atmosferi, fer i korektnoj i da će Mladež izabrati vodstvo za koje smatra da je najbolje. Pritom je naglasio kako Mladež treba graditi "na korist naših ljudi i naroda koji ovdje živi".

 

"Smatram da je Mladež HDZ-a BiH već jako dobro organizirana zajednica i zasebna cjelina unutar stranke pa tako i u budućnosti želim da nastavimo sa svom dobrom praksom koju su imali dosad, no isto tako da ispravimo neke manjkavosti u našem te da na načelima otvorenosti i uključivosti gradimo naše društvo", kazao je Križanović.

 

Poštujući epidemiološke mjere koje su još uvijek na snazi izaslanici iz cijele Bosne i Hercegovine birat će središnja tijela Mladeži, a uz predsjednika biraju se i ostali članovi Predsjedništva, kao i Središnji i Nadzorni odbor. Konvenciji kojoj, uz ostale, nazoče visoko izaslanstvo HDZ-a BiH i mnogobrojni gosti iz Mladeži HDZ-a RH, prethodili su izbori novih općinskih, gradskih, regionalnih i županijskih odbora. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio