Sveučilište u Mostaru prima 5774 studenta

Datum objave: 17.06.2021   Broj čitanja: 793
Prijave za upise studenata u akademsku 2021./2022. godinu na svim ustrojbenim jedinicama Sveučilišta u Mostaru počinju 28. lipnja i traju do 10. srpnja.
Sveučilište u Mostaru prima 5774 studenta


Budući studenti mogu predati prijavu za razredbeni postupak za upis na sveučilišne preddiplomske studije online, dokumentaciju mogu dostaviti poštom ili predati osobno na sastavnicu, navodi se na stranici Sveučilišta u Mostaru (SUM), prenosi Pogled.ba

 

Na mrežnim stranicama svih ustrojbenih jedinica mogu se pronaći informacije vezane za upise i dokumentaciju dok će natječaj za upis studenata u novu akademsku godinu biti objavljen u novom broju sveučilišnih novina Universitas Mostariensis u četvrtak, 17. lipnja, uz izdanje Večernjeg lista BiH.

 

Na većini studija, koji se nude na SUM-u, upisi se vrše na osnovu uspjeha u srednjoj školi. Studiji na kojima će biti obvezan razredbeni postupak su Studiji slikarstva, grafike i kiparstva na ALU, Studiji edukacijske rehabilitacije i kineziologije na FPMOZ-u, Studiji strojarstva, računarstva i elektrotehnike na FSRE, Studiji sestrinstva, fizioterapije, radiološke tehnologije, sanitarnog inženjerstva i primaljstva na FZS, Studij farmacije na Farmaceutskom fakultetu, Studij logopedije na FF, Studij arhitekture i urbanizma na GF te Studiji medicine i dentalne medicine na Medicinskom fakultetu.

 

Na drugim studijima provjera znanja će se vršiti samo ako ima zainteresiranih kandidata za upis u statusu redovitih studenata za koje sredstva osigurava Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa, u suprotnom će se moći upisivati na temelju općeg uspjeha iz srednje škole i prosjeka ocjena iz relevantnih predmeta.

 

Sastavnice Sveučilišta u Mostaru su: Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Akademija likovnih umjetnosti, Ekonomski fakultet, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Fakultet zdravstvenih studija, Farmaceutski fakultet, Filozofski fakultet, Građevinski fakultet, Medicinski fakultet i Pravni fakultet.

 

Sveučilište prima 5774 studenta.

 

Važni datumi:

  • Prijave za upis: od 28. lipnja do 10. srpnja 2021.
  • Razredbeni postupak (na određenim studijima): od 12. do 17. srpnja 2021.
  • Upisi: od 12. do 24. srpnja 2021.
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO