FOTO/VIDEO: SVE SPREMNO ZA BICIKLISTIČKI SPEKTAKL U GRUDAMA! TKO ĆE BITI PRVAK BIH I SUDIONIK OLIMPIJSKIH IGARA?

Datum objave: 16.06.2021   Broj čitanja: 1421
U Grudama će se u nedjelju, 20. lipnja, održati Državno cestovno prvenstvo, u organizaciji Hrvatskog biciklističkog kluba Drinovci i Općine Grude.
FOTO/VIDEO: SVE SPREMNO ZA BICIKLISTIČKI SPEKTAKL U GRUDAMA! TKO ĆE BITI PRVAK BIH I SUDIONIK OLIMPIJSKIH IGARA?

 

Zbog ovog događaja u prostorijama Općine sazvana je press konferencija, a jedan od medijskih pokrovitelja događaja je i portal Grude.com.

Grudski načelnik Ljubo Grizelj kazao je na početku razgovora da je ovaj događaj višestruko važan za općinu Grude. - Prvenstveno je korisno da pomognemo sport kao takav, što radimo u kontinuitetu. Istaknut ću i taj trajni, drugi cilj, a to je da naša općina doživi promociju svojih kulturnih i prirodnih sadržaja. Prije nepunih pola godine smo sjedili tu, meni je izložen ovaj plan, odmah sam ga prihvatio. I jedno ohrabrenje sportašima i biciklistima. Ne libite se i ne strahujte organizirati značajan događaj - naglasio je Grizelj.

Robert Glavaš, predsjednik HBK Drinovci kazao je da je ovo društvo apliciralo na natječaj organizacije prvenstva BiH što je i prihvaćeno. - Prvi plan je bio osmisliti rutu veću od 100 kilometara, a naša je od 109 kilometara, za najjaču kategoriju. U koordinaciji s općinom pronašli smo lokaciju Grude, Sovići, Drinovci, Tihaljina, kružno kroz Peć Mline. Tako šaljemo lijepu sliku naše općine. Drugo, biciklizam kao sport koji je nerazvijen na području naše općine, predstavljamo našem pučanstvu kroz profesionalne bicikliste. Očekujemo oko stotinjak licenciranih biciklista i imaju licencu od Svjetske biciklističke unije i samo takvi biciklisti mogu nastupati. Sami događaj kreće od 12 sati iz Centra Gruda. Dužina rute je za elitnu kategoriju 109 kilometara s vertikalnim usponom od 2000 metara što znači da je staza zahtjevna i pokazat će tko je najbolji u ovoj državi u biciklizmu. Državno prvenstvo se boduje za Olimpijske igre koje će se održati u Tokiju, što je jako bitno i sama organizacija je bila zahtjevnija - naglasio je prvi čovjek kluba za Grude.com.

Dopredsjednik HBK Drinovci Zvonimir Glavaš naglasio je uspjehe u organizaciji biciklističkih događaja kroz ranije godine. - Ovo je jedna lijepa promocija sporta. Naš klub ima 30-ak članova. Radujemo se svakom novom članu. Nadamo se da će biciklizam sve više uzimati maha na području općine Grude i to je trend koji je uočljiv u cijeloj BiH, a osobito kod nas u Hercegovini - kazao je.

 

 

Ante Bušić, voditelj avanturističkog parka Peć Mlini kazao je da ovaj park doživljava procvat na mjestu bogatom kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama. - Na sam dan natjecanja u našem parku svim posjetiteljima i sudionicima utrke Općina će osigurati besplatan ulaz, a GSS služba koja je službeni voditelj avanturističkog sadržaja bit će na raspolaganju od podne do 18:00 kada će svi koji žele moći po promotivnoj cijeni uzeti ulaznicu za spuštanje niz zip line - kazao je između ostalog Bušić.

Događaj je moderirala Božana Iličić, urednica Radiopostaje Grude, a nazočio mu je i Srećko Mikulić, pročelnik za sport Općine Grude.

Vrijedi naglasiti da će policija regulirati promet kroz Grude, kroz magistralne i regionalne ceste... bit će angažirane i volonterske službe, a organizatori natjecanja zahvaljuju na razumijevanju.


Što je još rečeno pogledajte u prilogu portala Grude.com.

 Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • MM17.06.2021 08:59 sati
  Svaka čast dečki
 • Drina16.06.2021 21:31 sati
  Drinovci su čudjenje u svijetu...svaka čast 👍
 • Viktor16.06.2021 18:56 sati
  Bravo za sve vas.....Svaka cast
 • Aaa16.06.2021 16:14 sati
  Svaka čadt na organizaciji i odvažnosti za ovakav događaj u našoj općini
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio