UHIĆEN POSUŠANIN, SUDIONIK PLJAČKE U KOJOJ JE UBIJEN M. DEDAJ

Datum objave: 14.06.2021   Broj čitanja: 2091
Pravda je spora, ali dostižna, kaže izreka. Jedna osoba iz Posušja uhićena je zbog oružane pljačke zlatarnice u Međugorju u lipnju 2012. godine, priopćeno je u ponedjeljak iz Federalne uprave policije.
UHIĆEN POSUŠANIN, SUDIONIK PLJAČKE U KOJOJ JE UBIJEN M. DEDAJ

 

Policijski službenici Federalne uprave policije su u subotu, 12. lipnja 2021. godine, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode osobu inicijala M.Č. (1981.) iz Posušja, zbog kaznenog djela ”Razbojništvo” iz članka 239. stav 3. KZ FBIH, a u vezi s člankom 33. ”Pomaganje” KZ FBIH, koji je zajedno s još dvije osumnjičene osobe sudjelovao u počinjenju kaznenog djela 14. lipnja 2012. godine u Međugorju, na štetu zlatarnice, kojom prilikom je otuđena određena količina zlatnog nakita, u vrijednosti od 42.910 KM.

U počinjenju navedenog kaznenog djela, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane osumnjičenih osoba, što je dovelo do smrti osobe inicijala M.D. (1961.) rođenog na Kosovu, nastanjen u Međugorju. Radilo se o Mikiju Dedaju (51) ocu šestero djece koji je preminuo na današnji dan, a ranjen  je dok je pokušavao osujetiti pljačku nećakove zlatarnice Toni u Međugorju.


Navedena akcija je provedena uz asistenciju pripadnika Granične policije BiH, te je osoba kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, priopćeno je iz FUP-a.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio