Predstavljen program Posuškog lita 2021.

Datum objave: 01.06.2021   Broj čitanja: 646
S Danom branitelja općine Posušje službeno je započelo Posuško lito 2021. Tim povodom organizirana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen ovogodišnji bogati program ove manifestacije.
Predstavljen program Posuškog lita 2021.

 

Kako je rekao načelnik općine Posušje Ante Begić, s obzirom na poboljšanje epidemiološke situacije, Radno tijelo za pripremu programa Posuškog lita odlučio se ove godine na organizaciju u punom kapacitetu.

 

Program je ocijenio obimnim, raznovrsnim i kvalitetnim te je uvjeren da će to posjetitelji i prepoznati. Tako, kroz tri mjeseca, pripremaju se razni koncerti, predstave, projekcije filmova, smotre folklora, ukupno preko 40 događaja.
„Ovime će se još jednom dokazati da je Posuško lito postala jedna manifestacija za sve ukuse. U programu smo dali priliku mladima i našim udrugama da njihova kreativnost dođe do izražaja, a istodobno kroz njega pokušavamo očuvati kulturu i običaje.“ zaključio je načelnik Begić. Kazao je i kako je posebnost ovogodišnje manifestacije proslava 20. obljetnice Smotre folklora HKUD-a fra Petar Bakula, kao i otvaranje Centra za mlade „Atomsko sklonište“ u organizaciji udruge za promicanje kulture Apollo, koje će biti upriličeno 27. srpnja. Zahvalio je sponzorima, svim udrugama i pojedincima koji sudjeluju u organizaciji obimnog projekta Posuškog lita.

 

U nastavku su se novinarima obratile članice Radnog tijela za pripremu programa Posuškog lita Ivanka Arapović Galić i Marija Đerek.

 

Prov je predstavljen dugogodišnji projekt u sklopu Posuškog lita, Posuške igre bez granica. Igre će se održati 24. I 25. srpnja. Kroz njih će natjecatelji odmjeriti snage u 14 disciplina. Svi uzrasti moći će pronaći nešto za sebe. Više o disciplinama i načinu prijava zainteresirani će moći saznati putem info letaka.

 

Potom je više riječi bilo o središnjem događaju Posuškog lita, Festivalu klapske pisme. 7. Festival održava se u dvije večeri; muška 31. srpnja i ženska 1. kolovoza. Osigurane su nagrade za prvo, drugo i treće mjesto te nagrada publike. Prijave su trenutno u tijeku, natječaj je otvoren do 15. lipnja, kada će se znati konkretno koliko se klapa prijavilo kao i svi ostali detalji. Izravan prijenos Festivala je osiguran putem RTV HB i Radio Posušja.

 

Na kraju je načelnik kazao kako će se svi događaji realizirati u skladu s epidemiološkim stanjem. Ukoliko dođe do pogoršanja ostavljena je mogućnost odgađanja pojedinih događaja, no izrazio je nadu da do toga neće doći. Također je uputio apel organizatorima događanja u sklopu Posuškog lita 2021. da prate i poštuju preporuke Županijskog stožera civilne zaštite.

 

U danima pred nama očekuju nas dva događaja; 2. lipnja promocija knjige „Vako, tako ili nako“, autorice Radice Leko te 5. lipnja Dječja smotra folklora „Na Petrovu ognjištu“


POGLEDAJTE LETAK OVOGODIŠNJEG POSUŠKOG LITA

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO