Povodom 30. obljetnice HVO-a snima se dokumentarac

Datum objave: 29.05.2021   Broj čitanja: 451
Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora održalo je svoju 15. sjednicu u petak, 28. svibnja, u prostorijama Predsjedništva HNS u Mostaru, prenosi Hrvatski Medijski Servis.
Povodom 30. obljetnice HVO-a snima se dokumentarac

 

Priopćeno je da je da sjednici razmatran tijek priprema 9. zasjedanja Sabora koje je planirano 4. lipnja u Mostaru. Glavno vijeće je usvojilo Izvješće o radu Glavnog vijeća za proteklo dvogodišnje razdoblje.

 

 

-Glavno vijeće je prihvatilo inicijativu Odjela za branitelje na čelu s Vladom Džojićem o snimanju dokumentarnog filma povodom 30. obljetnice osnivanja Hrvatskog vijeća obrane koja se obilježava sljedeće godine. Prof. dr. sc. Ivo Čolak, voditelj Odjela za znanost i obrazovanje je imenovan koordinatorom projekta, a u projektu će pored Odjela kojim rukovodi Prof. dr. Ivo Čolak ispred Glavnog vijeća sudjelovati, Odjel za Domovinski rat i branitelje HVO-a Odjel za Drugi svjetski rat i poraće, te Odjel za kulturu sport i medije, priopćeno je.

 

Dodaje se da je razmotrena je i informacija o režimu ulaska u Republiku Hrvatsku za hrvatske državljane iz B i H u kontekstu priprema Republike Hrvatske za pristupanje u Schengenski prostor i nakon ulaska u Schengen, o čemu će u narednom razdoblju, u suradnji s institucijama u Republike Hrvatske, članovi Glavnog vijeća tražiti optimalno rješenje.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio