Nakon više od tri mjeseca rasta cijena bitcoina potonula ispod 35.000 dolara

Datum objave: 19.05.2021   Broj čitanja: 613
Prekidanje prodaje Tesli za bitcoin, špekulacije o njihovoj prodaji velike količine ove kriptovalute, te u konačnici potvrda kineske zabrane srušili su cijenu bitcoina na razine od prije veljače..
Nakon više od tri mjeseca rasta cijena bitcoina potonula ispod 35.000 dolara

 

Veliki uzlet početkom godine došao je svome kraju, a cijena bitcoina počela je ovih dana strmoglavo padati na razine na kojima se nalazila prije tri mjeseca. Nekoliko je razloga za činjenicu da bitcoin, koji ste donedavno mogli prodati (ali i kupiti) za više od 60.000 američkih dolara, sada vrijedi i manje od 35.000 dolara, piše BUG.hr

 

Prvu rasprodaju pokrenula je objava Tesle da će ukinuti plaćanje njihovih automobila ovom kriptovalutom. Nedugo zatim na društvenim se mrežama počelo špekulirati o tome da će Tesla prodati, ili da već rasprodaje, svoju zalihu bitcoina vrijednu preko 1,5 milijardi dolara. Elon Musk sve je vrlo brzo opovrgnuo, no to nije mnogo pomoglo onima koji su planirali na porastu cijene zaraditi. Pad cijene bitcoina nastavlja se već desetak dana u nizu, a vrijednosti su mu pale na najniže razine od veljače.

 

 

FUD stiže iz Kine
Dodatnu nesigurnost, strah i sumnju (FUD) na kriptotržište je pridodala i Kina potvrđivanjem svoje ranije najavljene odluke o zabrani transakcija kriptovalutama za sve poslovne subjekte i financijske institucije. Kineska narodna banka upozorava da je vrijednost kriptovaluta u posljednje vrijeme značajno fluktuirala, što je imao velik utjecaj na imovinu ljudi te ometa normalno ekonomsko i financijsko poslovanje.

 

Dodaju i da kriptovalute sa sobom nose velik rizik te da ih se koristi za pranje novca, pa su zbog toga postrožili uvjete za poslovanje s njima. Sada u Kini samo privatne osobe smiju kupovati i držati kriptovalute, no mjenjačnice, banke i druge financijske institucije s njima ne smiju poslovati niti ih primati kao sredstvo plaćanja.

 

Posljedica svega ovoga još je jedan pad cijene bitcoina i gotovo svih ostalih važnijih altcoina. Koliko će on trajati, teško je predvidjeti. Sigurno će se pojaviti i poneki naslov s riječima "bitcoin je mrtav" – a na vama je hoćete li mu povjerovati.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio