Vršnjačko nasilje u Ljubuškom

Datum objave: 18.05.2021   Broj čitanja: 1701
Nakon što je prošlih dana BiH zgrozila vijest o vršnjačkom nasilju u Jajcu, gdje je jedna djevojčica fizički i psihički zlostavljana, slučaj maltretiranja među djecom u dolazi nam i iz Hercegovine, točnije iz Ljubuškog.
Vršnjačko nasilje u Ljubuškom

 

Naime, cijelu priču je započeo jedan otac koji došavši u školu svjedočio sceni nasilja nad jednim dječakom od strane pet djevojčica. On je priču objavio na svom profilu.

"Dolazim oko 15:30 sati pred Osnovnu školu Marka Marulića (Ljubuški) po svog sina koji se pušta u 15:45 sati. Stao sam pored igrališta i gledam one prvačiće kako se igraju na tjelesnom. Za oko mi zapeo jedan dječak kojeg sam često i viđao prije nego zazvoni prvi sat kako s mamom svojom razgovara u suzama kako mu se ne da ići u školu. Gledam u njega i zamisli, trče djevojčice oko njega i nazivaju ga ,,budalice,glupanko" itd. Dječak istrči iz školskog igrališta i gle čuda na tu svu njegovu tugu zagalami jedna od mama: "Trči pred školu reći ću te učiteljici". Gledam ga onako jadan, sićušan, sakrije se iza plastičnog kontejnera na kraju igrališta, a njih pet curica, zamisli pet curica, uhvatiše kontejner i guraju ga da njega stisnu između zida i kontejnera i naravno njemu jadniku opet oči pune suza", napisao je Krešimir Milas.

Tražio je razgovor s učiteljicom.

"Pukao meni film naravno i govorim tim djevojčicama da mi zovnu učiteljicu. I gle čuda, učiteljica da se ne bi ometala u razgovoru s drugom, poruči njima da ja dođem k njoj ako je trebam. Naravno to nisam ni učinio već sam stao na sred igrališta i nisam se htio skloniti dok ona k meni nije došla. Objašnjavam joj cijeli slučaj, samo je nezainteresirano zahvalila", dodaje ogorčeno.

"Možda će sad netko reći: ,"Ma pusti dicu nek se čeliče". Ne, nije to čeličenje već uništavanje bilo kojeg dječaka, curice i dječje volje. Sjetite se onog dječaka koji je se ubio u Sarajevu baš radi toga što su ga maltretirali, sjetite se još djece koja su trpjela nasilne vršnjake! Sreću ćemo im mi dati ako im pokažemo svi kako se pravilno treba ponašati! Puno nas navečer ,,ćuri" po mobitelu jer nam je naime on zanimljiviji od naše djece, jer eno djeca se igraju pa im mi ne trebamo a mi ćemo malo odmoriti", zaključio je.

Tek nakon što je ova priča objavljena javno, učiteljica se obratila roditeljima maltretiranog dječaka. Ona je tu večer u 20:40 učiteljica je pozvala majku te joj rekla kako će sutra imati poziv od psihologa. Učiteljica je majci rekla da situacija nije bila kako je opisano, da su se djeca igrala lovice, te da su dvije djevojčice stajale sa strane dok su tri djevojčice bacale smeće u kontejner, a dječak se skrivao iza kontejnera.

Priopćenjem oglasila i škola, (https://os-markamarulica.info/2021/05/14/sluzbeno-ocitovanje-ravnatelja-skole-na-roditeljske-upite/), a izdvajamo ovaj dio:

"Žalosti činjenica kako je dio roditelja iskoristio ovaj slučaj za iznošenje niza neistina, osobnih interpretacija, portretiranja djelatnika škole hladnim i neempatičnim ljudima, te su u nedostatku pravog uvida u vršnjačke odnose učenika početnih razreda osnovne škole i dinamike škole općenito nanijeli određenu štetu, prvenstveno djeci. Malicioznim komentarima na račun „5 djevojčica“ (kojih nije bilo pet), stvarajući konstrukcije o klasnoj podjeli među djecom u ulogama nasilnika i žrtve, tražeći da se istih „5 djevojčica“ javno prozove prouzročili su značajnu količinu stresa većem broju djece i njihovih obitelji do kojih su došli navedeni natpisi koji nisu u potpunosti utemeljeni na istini", navode iz škole.

Nakon cijele priče postavlja se pitanja, zašto bi roditelj koji je sve prijavio i lagao o cijeloj situaciji? Također, valja istaknuti kako je ovaj Ljubušak upozorio i na otvorenu kapiju za vrijeme nastave uslijed čega djeca ostaju bez nadzora. Danas je ona ipak nakon njegova upozorenja bila zatvorena.

Ostaje nada kako će službe na ovakve slučajeve reagirati te kako se među našom djecom nasilje i maltretiranje neće više ponavljati.


Hercegovina.info

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Odgoj18.05.2021 20:38 sati
    Čestitke Gospodinu na reakcijama i javnoj objavi. Ovim curicama ne bih ništa, ali bi im matere dobro istambura i nogom u guzicu. Učiteljici par aplauza iza ušiju i izbacio iz škole.
  • Tomo18.05.2021 15:06 sati
    Tako je ,coviku svaka cast.na ovakve stvari ne mozes ostat miran i gledat
  • Jozo18.05.2021 09:58 sati
    U svakoj skoli tog ima. A ovom čovjeku svaka čast što je imao m...
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio