Sosa se totalno usosio! Neće igrati za Njemačku!

Datum objave: 11.05.2021   Broj čitanja: 524
Borna Sosa ipak neće igrati za Njemačku! Problem su Fifina pravila koja ne dozvoljavaju da igrač koji je nastupa za hrvatsku U-21 reprezentaciju promijeni momčad.
Sosa se totalno usosio! Neće igrati za Njemačku!


- Sosa neće igrati za Njemačku jer ne ispunjava uvjete po FIFA-inom statutu. U srijedu će DFB imati sjednicu vezanu za reprezentacije kojom će predsjedati Oliver Bierhoff, tehnički direktor. Na njoj će Sosa biti jedna od točki dnevnog reda. Englisch mi je rekao da će potom objaviti priopćenje u kojem će konstatirati kako taj igrač ne ispunjava uvjete da bi stekao pravo igranja za Njemačku i s time zatvoriti priču koja se provlači po medijima - rekao je Franjo Vranjković, poznati hrvatski nogometni menadžer koji godinama radi u Njemačkoj za Sportske novosti.

Problem za Sosu su Fifina pravila o mijenjanju reprezentacije koja kažu da igrač može promijeniti ako, između ostaloga, "u vrijeme kad je bio uveden u svoju posljednju utakmicu službenog natjecanja bilo koje vrste nogometa za svoj sadašnji savez nije navršio 21 godinu".

Problem za Sosu je to što je on imao 22 godine kad je posljednji put igrao za Hrvatsku. Bio je to nastup za hrvatsku U-21 reprezentaciju koja je protiv Škotske u Edinburghu igrala kvalifikacije za Euro.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio