Gospina zadnja poruka kao da upućuje kako da dani odmora donesu veći blagoslov nama i svijetu

Datum objave: 04.07.2017   Broj čitanja: 2574
U svojoj zadnjoj poruci na 36. Obljetnicu ukazanja, Gospa kao da nam daje upute za ove vruće ljetne dane odmora pred nama. Kako ih provesti na način da donesu veći blagoslov i nama i svijetu.
Gospina zadnja poruka kao da upućuje kako da dani odmora donesu veći blagoslov nama i svijetu

 

PIŠE: Paula Tomić/Grude.com

 

DUBINE

 

Ljetni dani su pred nama. Svi pušemo i žalimo se na vrućinu. Tražimo sjenovito mjesto i duboki hlad. Tamo se nalazi osvježenje. Istu stvar nam govori Gospa u svojoj zadnjoj poruci : ukoliko želite naći zaštitu i okrjepu, djeco moja povucite se, otvorite se dubokoj molitvi (usp. poruka 25. 06. 2017.) U dubinama se nalazi Izvor. U dubinama je voda čista. U dubinama je mir. Nažalost, svijet, emocije, buka, televizija… sve utječe da sve manje postajemo biti sposobni zaroniti u dubine života. Gospa nas poziva trenirati se u „silaženju u dubinu“.

 

Dubine se dube ZAHVALNOŠĆU. I Gospa u poruci zahvaljuje na našoj ustrajnosti i poziva nas na molitvu srcem „dok vaše srce ne pjeva sa zahvalnošću Bogu Stvoritelju koji vam je dao život.“ (usp. poruka 25. 06. 2017.) Zahvalnost je temeljni stav kojim gradimo naš odnos prema Bogu, odnosno način na koji se otvaramo Božjem djelovanju. Naime, Božja milost u čovjeku nastanjuje se na dva načina. Prvi je kod čovjeka grešnika. Nakon obraćenja, nakon ispovijedi, sve prostore grijeha nadomješta i ispunja Božja milost. Što je dakle bio veći grijeh, to nadmoćnije i snažnije u čovjeku prevlada i djeluje Božja snaga i milost. Drugi način je u čovjeka vjernika koji možda nije iskusio velikih grijeha. U njemu se prostor za Božju milost i Božju prisutnost „izdubljuje“ zahvalnošću. Naime, što je zahvalnost veća i dublja, toliko je veća, dublja i prisutnija Božja milost i Božji blagoslov u čovjeku.

 

Zahvalnost koja je izdubila prostor za BOŽJI BLAGOSLOV mogla se osjetiti proteklih dana. Naime, nakon onih lijepih i bogatih dana molitvene devetnice Kraljici Mira, pa Hodočašća za osobe s invaliditetom i Hodočašća za obitelji, mogli smo vidjeti kako su ta besplatnost i žrtva, ljubav i služenje donijeli župi Međugorje nešto novo. Nešto očima nevidljivo, ali primjetno u srcu. Donijeli su Božji blagoslov koji se mogao snažno osjetiti na bogatim Misnim slavljima u danima 36. obljetnice Gospina ukazanja kroz sveprisutni mir i ljubav koji su se izlijevali u dušama.

 

Nekada smo poput djece pa tražimo neki veliki znak Božje i Gospine prisutnosti kako bi povjerovali, kako bi se uvjerili i ohrabrili. Ali u ovom nemirnom svijetu, u ovom svijetu sebičnosti, požude, zatvorenosti i nevjere, nije li najveće čudo ne biti dio tog kaotičnog, prljavog i uzbibanog svijeta, nego imati u srcu GOSPIN MAJČINSKI BLAGOSLOV MIRA! (usp. „Ja sam s vama, dječice, i nosim vam moj majčinski blagoslov mira.“ poruka 25. 06. 2017.) Imati srce ispunjeno mirom, imati srce koje sa zahvalnošću pjeva Bogu, pravi je Božji znak na zemlji. Ako to budemo imali i čuvali u sebi, onda ćemo se zbilja ovoga ljeta pravo odmoriti!

 

Paula Tomić/Grude.com

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio