Neum spreman za novu turističku sezonu

Datum objave: 26.04.2021   Broj čitanja: 362
Velika očekivanja od predstojeće turističke sezone imaju u Neumu, jedinom bh. gradu na moru.
Neum spreman za novu turističku sezonu

 

Nova općinska vlast nakon usvajanja proračuna za 2021. godinu započela je uređenje glavne ulice, šetališta duž morske obale i plaže, a radovi bi, prema riječima načelnika Dragana Jurkovića, trebali biti okončani do početka sezone.

 

Ona će startati 1. svibnja, a pokvariti je može tek nepredvidiva pandemija COVID-a 19. “Nadamo se da će stanje u špici sezone po pitanju pandemije biti zadovoljavajuće kakvo je uostalom i danas te da se korona neće negativno odraziti na uspjeh sezone.

 

Svjesni smo da to zbog ograničenja kretanja ne može biti sezona kao recimo 2019., ali smo nakon prošlogodišnje koju su spasili gosti iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine, optimistični pred početak ove nove”, kaže Jurković za Anadoliju.

 

Za dolaske gostiju spremni su i hotelijeri. Predsjednik Udruženja hotelijera Općine Neum Branimir Butigan kaže da se ništa ne prepušta slučaju te da svi detaljno pristupaju važećim mjerama i preporukama koje se odnose na suzbijanje pandemije.

 

Na ulazima u hotele će se mjeriti tjelesna temperatura, a strogo se poštivaju i mjere koje se odnose na broj osoba u zatvorenim prostorima. “Očekujem dobru sezonu.

 

Jasno je da to neće biti prihodi kao u vremenu prije pandemije, ali sam isto tako uvjeren da sezona neće biti lošija od prošlogodišnje u kojoj smo prihodovali oko 60 posto sredstava u odnosu na 2019. godinu”, ističe Butigan.

 

Predsjednik Udruženja turističkih radnika Neuma Davor Krešić prvi veliki val gostiju očekuje na Međunarodni praznik rada.

 

“Vjerujem i da će se nakon toga održati veliki broj gostiju u Neumu. Žalimo što je i ove godine zbog pandemije propala predsezona, ali to je već sada prošlo vrijeme. Spremni smo, očekujemo dobru sezonu koju, nadam se, neće pokvariti pandemija. Trenutna epidemiološka situacija u Neumu je zadovoljavajuća”, izjavio je Krešić.

 

U ovom trenutku prema evidenciji Doma zdravlja, u Neumu je manje od 30 osoba zaraženih koronavirusom, dok je prije mjesec dana ova općina brojala više od 50 oboljelih. Većina hotela u Neumu će svoja vrata otvoriti 1. svibnja.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio