FOTO: Blagoslov polja u Grudama! Fra Stanko: Gospodin je s nama, On je pobjednik nad svakim zlom!

Datum objave: 25.04.2021   Broj čitanja: 2641
Blagoslov polja, ali i ljudi, molitva da nas Gospodin sačuva od svakoga zla u ovom izazovnom vremenu. Te riječi odjekivale su danas grudskim grobljem gdje se okupio velik broj vjernika na svetoj misi.
FOTO: Blagoslov polja u Grudama! Fra Stanko: Gospodin je s nama, On je pobjednik nad svakim zlom!

 

Svijeće su zapaljene na svim grobovima. Mnogi zbog izvanrednih okolnosti nisu u mogućnosti biti na počivalištima svojih najmilijih, ali ta nit, koja veže vjernike vani i rodni kraj, kao i povezanost s pokojnima koje se radujemo susresti u vječnosti, snažno je izražena.


Svetu misu u Grudama predvodio je fra Stanko Pavlović koji je u uvodu zahvalio Gospodinu na predivnom danu. - Bogu hvala za ovaj predivan dan, za naše drage pokojnike po kojima nas je Gospodin stvorio. Bogu hvala za ljubav, muku i žrtvu naših dragih pokojnika koja se ne da izbrojiti, koju zapravo nismo ni prepoznali nego tek spoznali kada smo se počeli rastajati od njih ili smo se rastali od njih. To smo mi ljudi. A evo, na današnju Nedjelju Dobrog Pastira Gospodin, okupivši nas ovdje, nadahnjuje, ohrabruje, potiče nas da ne mislimo samo tjeskobno na sebe, na svoje muke i potrebe ili na svoja bezglava lutanja, nego da u svom životu sve gradimo s Gospodinom.
Najprije nam je na ovoj zemlji proživjeti, da dragi Bog vidi i doživi od nas da jesmo Njegovi da Njemu priličimo. Sve nas je dragi Bog stvorio jedne za druge i jedni u drugima trebali bismo prepoznavati i djelo Božje - istaknuo je grudski župnik.

Istaknuo je da je Gospodin uvijek uz nas. - U životu bismo toliko toga promijenili i htjeli bismo da je drukčije. Ali, i u svim tim mogućim i nemogućim situacijama i stanjima pa ni onda kada ne naslućujemo i kada to ne doživljavamo dragi Bog je uz nas!


Kazao je i da je Gospodin taj koji ima prvu i zadnju riječ u našim životima. - Ako vam se čini da živite uzalud Bog ima riječi za vas, za nas. A one glase: "Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite na sebe moj jaram i učite od mene jer sam krotka i ponizna srca. Tako ćete naći spokoj svojim dušama. Moj je jaram sladak, a moje breme lako." Kad je Gospodin s nama, onda su svi tereti života odbačeni. Jer je Gospodin naša snaga, naš odmor, naša sigurnost i naš put, istina i život - istaknuo je grudski župnik.


Na kraju je poslao snažnu poruku, usporedivši nekdašnje i današnje vrijeme. - U Isusovo vrijeme što su radili veliki svećenici? Pa s autoritetom ustali protiv Isusa! I tražili, nekad se pjenili, nagonili svijet da se kloni Isusa. I mislili su da čine dobro i pravo. E baš oni i ubojice učinili su najveće zlo. Nije im se Gospodin radovao, nego je pregorko plakao zbog njihove nevjere i njihove zloće. Nagonili su ljude na posluh njima, a ne dragom Bogu. I danas se, ponekad, to događa. Ali neka nas nitko i ništa ne zbunjuje. Držimo se Gospodina, ljubimo Gospodina, vjerujmo u Gospodina i ustrajmo u Gospodinu i onda imamo i snagu i put i istinu našeg života jer je Svemogući pobjednik nad svakim zlom. Gospodin je s nama, a i mi ostanimo s njim - istaknuo je župnik na kraju propovijedi.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • Ero27.04.2021 04:14 sati
  Lijep pozdrav Grudama i našem fra Stanku koji se krvavo bori da sačuva vjeru na ovim prostorima unatoč Judama oko sebe, Pilatima i sličnima. Jako brzo neki će postati kao Longin, danas drže koplje, a sutra će se kajati. Sretno u daljnjem radu.
 • Josko26.04.2021 09:18 sati
  Hvala vam dragi fratri, Bog nek' vas poživi
 • U26.04.2021 07:35 sati
  Lip dan i blagoslov polja je nešto najdraže. Budi djetinstvo unama
 • Đaka Tau25.04.2021 23:18 sati
  Svaka čast..Pozdrav iz franjevačke Čapljine
 • Metropola25.04.2021 22:59 sati
  Bog vas blagosovio sve moje Gruđane cjelu Hercegovinu
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio