Dodikova taktika za raspad BiH: Stotine milijuna duga vraćat će Hrvati i Bošnjaci

Datum objave: 19.04.2021   Broj čitanja: 676
Da u BiH mirnog plova nema jasno je i pticama na grani, međutim tko će u svoj ovoj igri dobro proći, osim političara, još se ne zna.
Dodikova taktika za raspad BiH: Stotine milijuna duga vraćat će Hrvati i Bošnjaci

 

A kako stvari stoje, zbog novih poteza Vlade RS-a mogli bismo svi nastradati. Naime, ovaj entitet zadužuje se za čak 700 milijuna maraka, a kako stvari stoje dug bi trebali vraćati svi podjednako. Odnosno dug će vraćati i Hrvati i Bošnjaci u Federaciji.

Zbog svega ovoga pismo guverneru Centralne banke BiH i predsjedateljima Parlamentarne skupštine pismo je uputio i oporbeni političar Vojin Mijatović. Naravno sve ovo uopće ne zanima nikog iz Sarajeva. Kao da se radi o drugoj državi, dodaje Mijatović, dok postavlja pitanje zašto Fiskalno vijeće šuti.

- Entiteti imaju pravo zaključivati međunarodne sporazume o zaduženju. Iako nisu subjekt međunarodnog prava. No ako nisu u mogućnosti vraćati svoja dugovanja? Naplata bi se mogla vršiti putem oduzimanja imovine Bosne i Hercegovine - stava je Nurko Pobrić, profesor Ustavnog prava.

Dodik već danima plaća reklame u kojima poziva na miran razlaz u BiH, a je li strategija da dugove RS-a natovari na leđa Federacije BiH pa da on tako odstupi iz zajedničke države... kad je Dodik u pitanju ništa se ne može isključiti.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio