VIDEO: I Youtube reklamira Dodikov poziv na miran razlaz u Bosni i Hercegovini

Datum objave: 17.04.2021   Broj čitanja: 517
Na Youtubeu danima se emitiraju snimke Milorada Dodika, prvog čovjeka Srba u Bosni i Hercegovini koji poziva na miran razlaz i razgraničenje između Srba, Bošnjaka i Hrvata.
VIDEO: I Youtube reklamira Dodikov poziv na miran razlaz u Bosni i Hercegovini


Nakon priče o non-paperu kojeg se želi predstaviti kao podvalu AID-a i koji govori o raspadu BiH, znakovito je da se baš sada Dodikove snimke reklamiraju na Youtubeu, odnosno pitanje je li najmoćniji Srbin u BiH dobio mig izvana da krene s kampanjom o podjeli BiH. S druge pak strane, bošnjačka politika otvoreno tvrdi da je spremna na rat ako se krene prema podjeli ove zemlje. Hrvatska strana, tradicionalno, nema nikakav odgovor.

Govor prenosimo u cijelosti:

"Ovako ne ide. Da li smo mi okupljeni oko nogometne reprezentacije? Nismo. Da li smo oko košarkaške? Nismo. Koga imamo?

Pat pozicija u kojoj se nalazi BiH je vidljiva u svakom koraku. Zajednička razina vlasti BiH ostaje neuspješna, nedorečena, neefikasna, poprilično trula. I to ne može nitko da izliječi.

Zato je lijek jedino da se raziđemo na miran način i da izgradimo dobre susjedske odnose. Dogovor je nešto što ima šanse, jednako kao što mislim da Bosna nema nikakve šanse. Sasvim je realno da opcija o mirnom razlazu bude jedna od i da se o njoj može ravnopravno razgovarati. Pozivam na dijalog. Ako tog dijaloga nema onda je šutnja najbliža upravo onom o čemu je danas najviše aktualno pitanje, to je razlaz.

Ima prostora za neku vrstu dogovora, možemo biti državna zajednica, ali opet to traži novi dogovor i novo pozicioniranje i srpske zajednice i njeno jačanje i pozicioniranje hrvatske zajednice i bošnjačke zajednice i sve u cilju da svi skupa budemo uspješniji, a ne jednako neuspješni.

I mislim da trebamo sjesti, razgraničiti, napraviti tri države koje će imati međunarodno jamstvo, kojima će biti zabranjeno da ratuju međusobno, koje će biti demilitizirane, čije će granice biti otvorene i sloboda kretanja ljudi i roba dostupna i ničim zabranjena jer mir nema alternative. Nikakav sukob, ali debata da", kazao je između ostalog Dodik.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio