Kulturni dom Antun Branko Šimić Grude darovao besplatne članske iskaznice učenicima devetih razreda

Datum objave: 15.04.2021   Broj čitanja: 664
Godina 2021. proglašena je Godinom čitanja.
Kulturni dom Antun Branko Šimić Grude darovao besplatne članske iskaznice učenicima devetih razreda

 

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. prosinca 2020. podržala prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja. Realizacija je to mjere Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, koju je Vlada usvojila 2017. godine, a koja pridonosi razvoju kulture čitanja i omogućava što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.

 

Tom prigodom Javna ustanova „Kulturni dom Antun Branko Šimić“ Grude darovala je učenike devetih razreda osnovnih škola u općini Grude besplatnim članskim iskaznicama koje mogu koristiti u knjižnici Kulturnog doma. Posebnost je što iskaznice vrijede u razdoblju od godinu dana, pa će ih učenici moći koristiti i tijekom svog srednjoškolskog obrazovanja.

 

Za učenike i njihove nastavnike organizirane su raznolike kulturne manifestacije na kojima su im uručene iskaznice. Pojedinačno su za sve tri škole u općini Grude (Osnovnu školu Ruđera Boškovića u Grudama, Osnovnu školu fra Stipana Vrljića u Sovićima i Osnovnu školu Antuna Branka i Stanislava Šimića u Drinovcima-Tihaljini) upriličeni odgovarajući događaji. Usto su upoznati s odjelom knjižnice „Kulturnog doma A. B. Šimić“, knjižničnom građom i uslugama koje pruža knjižnica. Istaknuta je uloga i važnost knjižnica općenito, kao jednog od najvažnijih čimbenika u razvijanju, motiviranju i podržavanju čitateljske pismenosti i čitanja od najranije životne dobi, ali i kao ustanove za cjeloživotno obrazovanje. Knjižnica svojim programom nastoji predstaviti posebnosti čitanja i zainteresirati mlade kao i korisnike svih dobnih skupina za čitanjem.

 

Pri tome su istaknute važnosti čitanja, a mlađim naraštajima želi se ukazati na posebnosti koje pruža čitanje te potaknuti ih i motivirati za čitateljske osobitosti. Čitanje predstavlja razvojni proces i bitne sastavnice povezane s raznolikim fiziološkim, kognitivnim, socijalnim i psihološkim vrijednostima i vještinama.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio