Nestalu curicu u šumi čuvao pas, kopao rupu da joj ne bude zima

Datum objave: 14.04.2021   Broj čitanja: 1873
Osmogodišnja djevojčica Kjara koja je nestala na području Kotora, nakon jednodnevne potrage pronađena je živa i zdrava u šumi u kojoj je provela cijelu noć, prenose crnogorski mediji.
Nestalu curicu u šumi čuvao pas, kopao rupu da joj ne bude zima

 

Pas je bio sa Kjarom sve vrijeme. Kada su se umorili, pas je iskopao rupu u koju je sakrio djevojčicu i legao ispred nje da joj bude toplo. Životinja je bila izbodena trnjem, a Kjara je svaki trn izvukla iz njegovih šapa. On je lizao njene šake da je ugrije. Naposljetku je naslonila glavu na njegova leđa i zaspala. Kada ih je pronašla vojska pas je se prepao i pobjegao, prenosi 24sata.hr

 

'Kako je Kjara nestala?'

 

Na djevojčicu je naišla žena koja joj je dala svoju jaknu da se ugrije.

 

Curica je bila na rođendanu u dvorištu na rubu šume.

 

U jednom trenutku je samo nestala. U akciji spašavanja sudjelovali su vatrogasci, policija, dobrovoljna vatrogasna društva, specijalna policija i pripadnici crnogorske mornarice.

 

Teren je pretraživalo oko 200 ljudi i stotine dobrovoljaca.

 

- Teren po kojem su je tražili bio je jako težak, gusto šiblje i močvara. Bila je s tim psom cijelo vrijeme. Nekako su kroz taj teren pronašli put i prošli u šumu. Prvi trag da su na dobrom putu bila je pronađena igračka. No ne njezina, već pseća. Sve snage usmjerili smo na taj dio. Pronašli smo je u kanalu uz šumu - rekao je predsjednik općine Vladimir Jokić.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO