Braća Pivac počela sa izgradnjom tvornice u Ljubuškom

Datum objave: 09.04.2021   Broj čitanja: 552
Gradnja milijunskog projekta koji će zapošljavati desetke Ljubušaka započela je ovih dana.
Braća Pivac počela sa izgradnjom tvornice u Ljubuškom

 

Na više od 20.000 četvornih metara počelo je ravnanje terena za budući pogon koji gradi Mesna industrija Braća Pivac, piše Večernji list. Riječ je o kompleksu u gospodarskoj zoni Mostarska Vrata – Cerno koji će nakon završetka sadržavati skladište svježeg mesa, skladište zamrznutoga mesa, pogon rasijecanja, pogon pakiranja svježeg mesa, pogon narezivanja, sušnicu, proizvodnju mesnih prerađevina, diskont, maloprodaju, administraciju i komercijalu te odjel transporta.

 

U samom početku poslovanja planirano je zapošljavanje od 50 do 70 osoba. Baš kao i u proizvodnim pogonima Grupe Pivac na području Hrvatske, i u pogonu čija je gradnja započela u Ljubuškom prioritet će biti odvijanje tehnološkoga procesa proizvodnje po najvišim standardima, u skladu s međunarodnim normama kvalitete i sigurnosti.

 

"Primjenjujemo najmodernije tehnologije proizvodnje svježeg mesa i prerađevina te kontinuirano ulažemo u modernizaciju, nabavu nove opreme, strojeva i transportnih vozila. Ovakvu poslovnu politiku nastavljamo i kada je u pitanju širenje djelatnosti na područje BiH. Daljnjim ulaganjima u proizvodne kapacitete i maksimalnim korištenjem domaće sirovine, cilj nam je postati još veći pokretač razvoja gospodarstva na ovim prostorimaa", naveli su iz Mesne industrije Pivac nakon potpisivanja ugovora o kupnji zemljišta s gradonačelnikom Ljubuškog Vedranom Markotićem.

 

Podsjetimo, sredinom listopada prošle godine predstavnici Grada Ljubuškog i Braće Pivac potpisali su ugovor kojim su nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima površine 5856 četvornih metara i Gaj u Cernu površine 16.052 četvorna metra prešle u vlasništvo Mesne industrije Braća Pivac.

 

U zamjenu Grad Ljubuški postao je vlasnik nekretnine Gornje brdo površine 9978 četvornih metara, a također je u gradski proračun uplaćena razlika u tržišnoj cijeni predmetnih parcela, sukladno procjeni ovlaštenog sudskog vještaka.

 

Tom prilikom direktor Mesne industrija Braća Pivac Ivica Pivac kazao je kako gradnjom kompleksa u Ljubuškom žele, nakon Hrvatske, svoju poslovnu priču proširiti i na BiH. Podsjetio je kako ta poslovna priča obuhvaća sve aspekte proizvodnoga procesa – od pogona rasijecanja, preko prerade, proizvodnje mesnih prerađevina, sušnice pa sve do transporta i maloprodaje.

 

Dodaje kako je važno istaknuti da će ovo ulaganje, kroz razvoj proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta, ujedno pridonijeti gospodarskom razvoju Ljubuškog i cijelog ovog kraja. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio