Na dan utemeljenja HVO-a preminuo general HVO-a i HV-a Miljenko Mića Lasić

Datum objave: 09.04.2021   Broj čitanja: 1135
Preminuo je general Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane Miljenko Mića Lasić na dan utemeljenja Hrvatskoga vijeća obrane, u čijem je ustrojavanju aktivno sudjelovao.
Na dan utemeljenja HVO-a preminuo general HVO-a i HV-a Miljenko Mića Lasić


Miljenko Mića Lasić rođen je u mjestu Uzarići kod Širokog Brijega 1954. godine. Nakon srednjoškolskog obrazovanja u Mostaru, u Sarajevu je završio Višu komercijalnu školu, a zatim se bavio privatnim poduzetništvom. Bio je dragovoljac Domovinskog rata. Nakon agresije na Republiku Hrvatsku priključio se postrojbama Hrvatske vojske. Najprije oko Zadra, a zatim se borio i na Južnome bojištu nadomak Dubrovnika. Bio je jedan od osnivača hrvatskih dragovoljačkih postrojbi u Bosni i Hercegovini. Bio je zapovjednik Druge satnije Poskok bojne, koja je bila među prvima koja je stala u obranu Mostara i Hercegovine.

Nakon oslobođenja Mostara u lipnju 1992. godine postao je zapovjednik obrane Mostara, a zatim Operativnog područja Mostara, a kasnije i Zbornog područja Mostar. U akciji oslobođenja Kupresa 1994. Mića Lasić izgubio je oko. Zbog sudjelovanja u brojnim ratnim operacijama dobio je više ratnih vojnih odličja.

Prije nekoliko godina preselio se u Hrvatsku nakon što su pravosudne vlasti BiH vodile istragu protiv njega i niza hrvatskih časnika. Njegovo ime spominjalo se i tijekom procesa šestorici dužnosnika Herceg Bosne. 


Večernji list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Široki brijeg09.04.2021 11:21 sati
    Počivaj u miru 🙏🙏 GENERALE
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio