Marko Čolak na novom CD-u pjeva: GRUĐANI SU VJEČNI GRANIČARI

Datum objave: 31.03.2021   Broj čitanja: 1628
Iako je jedan od najmlađih, već sada je među etnoglazbenim legendama. Radi se o Marku Čolaku.
Marko Čolak na novom CD-u pjeva: GRUĐANI SU VJEČNI GRANIČARI

 

Ovih dana je taj hrvatski narodni guslar objavio i svoj novi CD, a guslarska pjesma na drugom albumu zove se: Gruđani su vječni graničari!

Uz te gusle, na CD-u se još nalaze gange: Vino, ganga i Mamićka škija, Mala mi se od matere krila, Ja kroz Grude od štange do štange, Grude moje bile su i bit će i O moj Mile, vozile te vile.

Tekst za gusle pisao je Ivan Čuljak iz Rovišća, a glazbena djela snimana su u studiju Zovkušić kod svima dobro znanog Zdenka Zdene Damjanovića.

- Na CD-u se pored guslarske pjesme o općini Grude i svim njenim selima i prezimenima. Na tom CD-u je pet ganga, među kojima jedno staro grudsko pivanje - priča nam Čolak s kojim u gangama pjevaju Marin Rotim, Mate Cvitanović i Miro Mikulić.


Prije ovog etnoglazbenog albuma, Čolak je izdao onaj posvećen Blagi Zadri, heroju s Trpinjske ceste, rođenom u Ledincu, u općini Grude, odakle je i Čolak.

Čolak se ovim putem zahvalio svima koji su pomogli da ovaj CD ugleda svjetlo dana, a svi koji žele CD mogu mu se javiti na broj 063 / 448 - 980


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio