Gruđanin je glavni izvršni direktor tvrtke koja ima više od 8 tisuća zaposlenih

Datum objave: 20.03.2021   Broj čitanja: 9401
Brzi rast IT poslovanja, fokus na digitalna rješenja, razvoj vlastitih softverskih rješenja i robotizacija donijeli su snažnu profitabilnost i likvidnost uz nisku zaduženost M+ Grupe.
Gruđanin je glavni izvršni direktor tvrtke koja ima više od 8 tisuća zaposlenih

 

M+ Grupa (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) je u 2020. godini ostvarila rekordne poslovne prihode od 705 milijuna kuna. U povijesno najboljoj godini poslovanja kompanije, poslovni prihodi porasli su za 115% u odnosu na prošlu godinu. Ostvarena EBITDA iznosi 125 milijuna kuna, uz rast od 240% u odnosu na 2019. godinu. Uz snažnu profitabilnost, dobit prije oporezivanja iznosi 48,5 milijuna kuna uz rast od 334%. Poslovanje M+ Grupe u 2020. godini obilježili su niska zaduženost te snažan rast likvidnosti.


Hrvatska BPTO (Business Process and Information Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i informacijskih tehnologija) kompanija M+ Grupa, ujedno i najveći nezavisni pružatelj BPTO usluga u regiji jugoistočne Europe i Male Azije, u 2020. godini je potvrdila svoju poziciju regionalnog lidera. Veliki utjecaj na rekordni rast prihoda i profitabilnosti imao je zaokret prema uvođenju umjetnih inteligencija (AI) u korisničku i tehničku podršku te korištenju strojnog učenja (ML – machine learning), robotske automatizacije procesa (RPA – robotic process automation) i prediktivne analitike (predictive analytics).


„U godini koja je bila krizna za veći dio gospodarstva, pa i za BPTO industriju, uspjeli smo ostvariti veliki rast, a istodobno smo diverzificirali poslovanje i povećali bazu klijenata. Naglasak smo stavili na jačanje IT poslovanja, digitalna rješenja i razvoj vlastitih softverskih rješenja. To se pokazalo kao ispravan strateški smjer, zahvaljujući kojem smo spremno odgovorili na izazove pandemije te ostvarili najbolje poslovne rezultate od osnutka kompanije“, naglasio je Darko Horvat, predsjednik Uprave M+ Grupe.


Poslovnu 2020. godinu za M+ Grupu obilježila su i dvije važne akvizicije. U siječnju je M+ Grupa objavila preuzimanje društva CMC, najvećeg izdvojenog nezavisnog kontaktnog centra i pružatelja usluga upravljanja korisničkom podrškom u Turskoj s više od 4.000 zaposlenih. U srpnju je M+ Grupa objavila spajanje svojih internih IT operacija s operacijama Geomant Grupe sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu. Novonastala IT divizija, pod imenom Geomant Global, donijela je M+ Grupi mogućnosti pružanja vrhunskih rješenja za upravljanje korisničkim iskustvom, osigurala je rješenja za upravljanje komunikacijom s klijentima, kao i za uvođenje chatbotova, robotske automatizacije procesa, orkestracije korisničkog iskustva i drugih tehnologija u nastajanju. Izravni prihodi IT/ML segmenta M+ Grupe u 2020. godini već su prešli 100 milijuna kuna.


„Iznimno sam zadovoljan postignutim poslovnim rezultatima te smatram kako smo u potpunosti opravdali povjerenje naših dioničara, među kojima su svi obvezni mirovinski fondovi, više dobrovoljnih mirovinskih i privatnih investicijskih fondova te Mid Europa Partners, vodeći investicijski fond za ulaganja u središnju i istočnu Europu sa sjedištem u Londonu. Nastavit ćemo razvijati poslovanje, implementirati nove tehnologije te promatrati nove kandidate za našu buy-and-build strategiju akvizicija“, poručio je Darko Horvat.
M+ Grupa ima sjedište u Zagrebu, a operativno posluje u devet zemalja. Uz Hrvatsku, tu su još i Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Rumunjska, Mađarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD. Poslovno djeluje na tržištima Europske unije i Sjeverne Amerike. U zadnje četiri i pol godine M+ Grupa je realizirala 15 akvizicija i osigurala diverzificiran portfelj klijenata koje čine vodeći telekomi, financijske, tehnološke i kompanije za elektroničku trgovinu te kompanije u sektoru robe široke potrošnje.

Vrijedi istaknuti i da je glavni izvršni direktor i član Uprave M+ Grupe Gruđanin! Radi se o Tomislavu Glavašu.

U listopadu prošle godine mladi i uspješni direktor Glavaš govorio je i o viziji liderstva u operativnom dijelu tvrtke. - Vođenje operative ovako velike organizacije, znate i sami da danas brojimo više od 8000 zaposlenih u 9 različitih zemalja, zahtijeva zaista visoku razinu uključenosti na svim razinama i apsolutni fokus. Neozbiljno je i pomisliti da to jedan čovjek može raditi sam. Kao što sam rekao, tim s izvrsno implementiranim sustavom upravljanja kreira vrijednost i gura kompaniju naprijed. Nalazimo se u industriji detalja. Naša efikasnost i profitabilnost mjere se u sekundama na više od 200 različitih projekata i dobra uigranost svih aktera od ključne je važnosti. Smatram da taj posao trenutno radimo odlično, bolje od mnogih drugih na tržištima na kojima poslujemo - kazao je Glavaš između ostalog.Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 26.03.2021 13:20 sati
    Bravo ponizi čovječe pijemo kavu kad dođeš
  • 21.03.2021 10:06 sati
    Mica....KRALJ
  • Profesor21.03.2021 05:31 sati
    Čestitke mladom gospodinu! Uvijek razborit, pametan i sugestivan. Mladenačkim buntom povremeno pokazivao da će biti ovako uspješan čovjek. Lijep pozdrav
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO