Tko je 'intelektualac' iz Federalne inspekcije koji je zaustavio projekt godine na dionici Grude - Ljubuški?

Datum objave: 13.03.2021   Broj čitanja: 1317
Federalna uprava za inspekcijske poslove naložila je uklanjanje kružnog toka na magistralnoj cesti M-6 na dionici između Gruda i Ljubuškog.
Tko je 'intelektualac' iz Federalne inspekcije koji je zaustavio projekt godine na dionici Grude - Ljubuški?

 

"U skladu s odredbama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine i propisa donesenih za njegovo provođenje, federalni građevinski inspektor je, u postupku provođenja inspekcijskog nadzora po službenoj dužnosti, dana 24.2.2021. godine izvršio inspekcijski nadzor nad postupanjem sudionika u građenju u svojstvu investitora, odnosno izgradnji kružnog toka na magistralnoj cesti M-6 na dionici između Gruda i Ljubuškog.

Shodno nalazima inspekcijskog nadzora, postupajući federalni inspektor je dana 3.3.2021. godine investitoru radova izdao rješenje broj: UP1-10-19-2-00732/2021-1002-2-P, kojim se nalaže upravna mjera uklanjanja izgrađenog objekta, te uspostavljanje prijašnjeg stanja dijela magistralnog puta, na koje je izvođač radova u zakonskom roku, dana 9.3.2021. uputio žalbu.

 

Po ovom se vidi da se ni one projekte koji nešto vrijede u BiH ne može realizirati i što onda ostaje ljudima u ovoj zemlji nego gledati kako birokracija koči sve što se pokuša napraviti ili se iseliti iz nje.


Također, inspektor koji je napisao ovo rješenje, ako se već nije imenom i prezimenom htio izjasniti, barem je mogao detaljno objasniti što ne valja s ovim kružnim tokom.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • hercegovina13.03.2021 17:42 sati
    ma samo nastavit gradit. Bojkot federalne vlade. Ljubomorni su na hercegovinu koja se gradi na sve strane dok bošnjakistan tone i ekonomski. Muslimani i više iseljavaju od nas.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio