Miroslav Škoro gospodski se oprostio od Bandića i donio odluku: Ide na mjesto prvog čovjeka Zagreba

Datum objave: 03.03.2021   Broj čitanja: 933
Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta i potpredsjednik Hrvatskog sabora, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, kandidirat će se na lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba.
Miroslav Škoro gospodski se oprostio od Bandića i donio odluku: Ide na mjesto prvog čovjeka Zagreba

 

Škoro je danas bio na sprovodu najdugovječnijeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i biranim je riječima govorio o političkoj gromadi i jednom od najutjecajnijih i najvećih hrvatskih političkih dužnosnika nakon dr. Franje Tuđmana. "Kršćanski je doći na sprovod, pogotovo gradonačelniku glavnog grada. Potpredsjednik sam Sabora i poznavao sam ga, nemoguće je bilo biti u javnom životu glavnog grada ne poznavati ga. Danas je sahrana i puno je važnije shvatiti koliko smo mi skupa prolazni i koliko neke stvari mi snujemo, a Bog odlučuje. Žao mi je što je prerano otišao čovjek velike radne energije i iskrena sućut njegovoj obitelji i suradnicima", rekao je Škoro za N1 televiziju. 

 

Škori se, nakon smrti gradonačelnika Milana Bandića, neočekivano pružila prilika da privuče taj dio biračkog tijela, pa su u njegovoj stranci procijenili da bi upravo on bio najbolji njihov kandidat. Za Bandića je na prošlim lokalnim izborima glasalo 100.000 ljudi, pa sada kreće lov na te birače. Sam Škoro zadnjih dana nije bio određen o mogućoj kandidaturi, ali nije je ni odbacivao već je cijelo vrijeme zapravo podgrijavao tu priču, a nakon Bandićeve smrti postalo je jasno da ozbiljno o tome razmišlja. I sami članovi Domovinskog pokreta isticali su kako ga vide u toj ulozi.

Škoro je danas bio i na Bandićevu sprovodu gdje je rekao da će vrlo brzo, kao što je obećao, izaći s kandidatkinjom ili kandidatom koji će predstavljati Domovinski pokret.

- Trudit ćemo se sve napraviti za dobrobit Zagreba koji je ranjen grad – rekao je Škoro.

Jasno je da Škoro i njegovi suradnici, osim pobjede na izborima, žele osvojiti i što više skupštinskih mandata kako bi bili faktor u formiranju većine, ako čelnik Domovinskog pokreta ne uspije pobijediti u Zagrebu.

Ovaj Škorin potez je i svojevrsni rizik jer neće dobro odjeknuti u javnosti ukoliko ponovno izgubi. Naime, Škoro je već jednom neuspješno, dok je bio u HDZ-u, pokušao osvojiti Osijek. Nadalje, unatoč velikom broju osvojenih mandata na parlamentarnim izborima nije sudjelovao u vlasti, a nije uspio ući ni u drugi krug na predsjedničkim izborima.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Mate03.03.2021 19:12 sati
    A Škoro bolje sidi smirom moglo bi i tebi zvonit za godinu dana
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio