HDZ pozdravio imenovanje NATO povjerenstva

Datum objave: 24.02.2021   Broj čitanja: 312
Hrvatska demokratska zajednica BiH oglasila se priopćenjem za javnost u povodu osnivanja NATO povjerenstva za transatlantske integracije.
HDZ pozdravio imenovanje NATO povjerenstva

 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti

 

"Osnivanje NATO povjerenstva za transatlantske integracije predstavlja snažan iskorak u sigurnosnom smislu, osiguravanju stabilnosti Bosne i Hercegovine, regije i jugoistočnog dijela Europe.

 

Ključni doprinos u postizanju preduvjeta za službeno osnivanje ovog tijela rezultat je djelovanja legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda i politike koju zastupaju predstavnici HDZ-a BiH i HNS-a, ne samo u ovom sazivu Vijeća ministara, nego i u onim prethodnim.

 

Pozdravljamo pronalazak modusa za rad ovog tijela, kao i sve buduće aktivnosti koje slijede u ovome kontekstu. Upravo snažnim zagovaranjem nužnog iskoraka i diplomatskim aktivnostima uspio se napraviti jedan ovakav podvig koji ima razne benefite za Bosnu i Hercegovinu i njene institucije, kao i osiguranja trajnog mira u europskim i globalnim okvirima.

 

Unatoč različitim političkim poimanjima i afinitetima prema NATO-u koji postoje u Bosni i Hercegovini, HDZ BiH nastavlja svoje snažno političko i diplomatsko djelovanje u pogledu NATO integracija.

 

Također, ovakav politički iskorak treba poslužiti kao snažan motiv za intenzivne razgovore u procesu donošenja novog, europskog Izbornog zakona BiH kao političkog prioriteta od ključne važnosti za našu zemlju.

 

Na tragu ovog uspješnog dogovora priželjkujemo i istu razinu otvorenosti i konstruktivnog rada koji će rezultirati konačnim dogovorom i na temu koja usmjerava budućnost europske BiH, stoji u priopćenju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio