ŽZH: Na snagu stupile izmjene Zakona o oružju i streljivu

Datum objave: 22.02.2021   Broj čitanja: 1942
Izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu uredit će se više pitanja.
ŽZH: Na snagu stupile izmjene Zakona o oružju i streljivu

 

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu u Županiji Zapadnohercegovačkoj stupio je na snagu 20. veljače 2021. godine. Ovim izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu uredit će se više pitanja, a za građane je najvažnije što će se urediti pitanje zamjene oružnih listova koji su izdani u SFRJ i u HR HB, a koji do sada nisu zamijenjeni.

 

Naime, čl. 17. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu propisano je da: "Fizičke osobe koje posjeduju oružne listove koji su izdani u SFRJ i u HR HB, a koje nisu zamijenili za nove isprave u zakonskim rokovima, mogu se zamijeniti u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu ovog Zakona, a uz zahtjev za zamjenu isprave o oružju moraju priložiti dokaze o ispunjavanju općih uvjeta iz čl. 12. i posebnih uvjeta iz čl. 13. Izuzev točke b) istog članka", navode iz MUP-a ŽZH.

 

"Pozivamo građane koji posjeduju oružne listove koji su izdani u SFRJ ili u HR HB, a koji te oružne listove nisu do sada zamijenili za nove isprave, da se jave u mjesno nadležnu Policijsku postaju te kod referenta za oružje podnesu zahtjev za zamjenu isprave o oružju", ističu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • U22.02.2021 23:40 sati
    KAKO MOGU DOBITI DOZVOLU?
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO