Obilježen Dan branitelja Ljubuškog

Datum objave: 13.02.2021   Broj čitanja: 354
Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja na trgu dr. Franje Tuđmana, iza zgrade Gradske uprave, i službeno je završeno ovogodišnje obilježavanje Dana branitelja grada Ljubuškog.
Obilježen Dan branitelja Ljubuškog

 

 

Zbog epidemiološke situacije ove godine nije bilo mimohoda ni drugih popratnih manifestacija, a obilježavanje je počelo svetom Misom za poginule branitelje u crkvi svete Kate u Ljubuškom koju je slavio fra Dario Dodig, humački gvardijan.

 

U prigodnoj propovijedi fra Dario je naglasio riječ i značenje branitelj.

 

''Borili su se za slobodu i Krst časni s krunicom oko vrata, zajedno jedan uz drugoga i krasilo ih je zajedništvo, kazao je propovjednik i naglasio da li se mi danas trudimo opravdati njihovu žrtvu. I mi danas se moramo boriti za prava hrvatskog naroda koji je najmalobrojniji i potrebno nam je zajedništvo kojeg, na žalost, u mnogim slučajevima i situacijama nema'', naglasio je fra Dario, javlja Radio Ljubuški.

 

 

Misno slavlje liturgijskim pjevanjem uveličao je Zbor crkve svete Kate iz Ljubuškog.

 

Poslije svete Mise puk se uputio na trg dr. Franje Tuđmana gdje su nakon intoniranja himne „Lijepa naša“ vijenac položili i svijeće zapalili predstavnici braniteljskih udruga, obitelji poginulih branitelja, predstavnici gradske i županijske vlasti, a prigodnu molitvu izmolio je fra Dario Dodig, humački gvardijan. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio