BOMBA IZ TESLE: Musk kupuje 1,5 milijardi dolara bitcoina i planira prihvatiti kao plaćanje

Datum objave: 08.02.2021   Broj čitanja: 538
Tesla je u ponedjeljak objavio da je kupio bitcoin vrijedan 1,5 milijardi dolara.
BOMBA IZ TESLE: Musk kupuje 1,5 milijardi dolara bitcoina i planira prihvatiti kao plaćanje

 

U podnošenju prijave Komisiji za vrijednosne papire, tvrtka je rekla da je kupila bitcoin za "veću fleksibilnost kako bi se dodatno diverzificirala i maksimizirala zarada od našeg novca".

 

Tesla je također rekao da će početi prihvaćati plaćanja u bitcoinu u zamjenu za svoje proizvode. To bi Teslu učinilo prvim velikim proizvođačem automobila koji je to prihvatio. (Bitcoin vrijedan 1,5 milijardi dolara pružit će Tesli likvidnost u kriptovaluti nakon što je počne prihvaćati za plaćanje.)

 

Teslin prelazak na bitcoin predstavlja ulaganje značajnog postotka svog novca u ulaganje. Tvrtka je imala više od 19 milijardi dolara gotovine i novčanih ekvivalenata na raspolaganju krajem 2020. godine, prema najnovijem financijskom izvještaju.

 

Potezi su pokrenuli neposredna pitanja o ponašanju izvršnog direktora Elona Muska na Twitteru posljednjih tjedana, gdje je zaslužan za povećanje cijena kripto valuta poput bitcoina i dogecoina objavljivanjem pozitivnih poruka koje su potaknule veći broj ljudi na kupnju digitalnih valuta.

 

Prije dva tjedna, milijarder u vlasništvu Tesle dodao je hashtag #bitcoin u svoj Twitter, što je pomoglo da se cijena kriptovalute nakratko podigne za čak 20%. Dva dana kasnije, na društvenoj internetskoj stranici za chat Clubhouse rekao je: "U ovom trenutku mislim da je bitcoin dobra stvar, a ja sam pristalica bitcoina."

 

Cijene bitcoina porasle su na nove maksimume u ponedjeljak nakon Tesline najave, dostigavši cijenu od najmanje 44.200 američkih dolara. Tesline dionice porasle su više od 2,5% u pretprodaji. Tesla je upozorio ulagače na nestabilnost cijene bitcoina.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO