ŠIROKI BRIJEG: Zapaljene svijeće za sve hrvatske žrtve stradale u Drugom svjetskom ratu i poraću

Datum objave: 05.02.2021   Broj čitanja: 267
Ispod križa, koji je simbol muke i smrti, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske žrtve stradale u Drugom svjetskom ratu i poraću.
ŠIROKI BRIJEG: Zapaljene svijeće za sve hrvatske žrtve stradale u Drugom svjetskom ratu i poraću

 

Danas su na Trgu širokobrijeških žrtava, povodom 7. veljače, Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk, položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve stradale žrtve Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke.

 

Grad Široki Brijeg donio je odluku o obilježavanju 7. veljače Danom sjećanja na pobijene franjevce i puk, a Županija ŽZH odluku o proglašenju 7. veljače Danom sjećanja – spomendana - na žrtve komunističkog zlosilja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

 

Ispod križa, koji je simbol muke i smrti, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske žrtve stradale u Drugom svjetskom ratu i poraću. U ime Grada Širokog Brijega vijence su položili gradonačelnik Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić i predsjednik Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Širokog Brijega Pero Kožul, a u ime ŽZH-a predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, predsjednik Skupštine Ivan Jelčić i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladen Begić te u ime Hrvatskog narodnog sabora voditelj Odjela za Drugi svjetski rat i poraće Mile Pušić, Ilija Vrljić i Stipan Zovko.

 

Uz nazočnost predstavnika županijske i gradske izvršne i zakonodavne vlasti, kao i predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata, intonirana je hrvatska himna „Lijepa naša“ te održana kratka molitva koju je predvodio vicepostulator Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće fra Miljenko Mića Stojić.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio