Čovjek leži na respiratoru, a netko mu krade novac s računa

Datum objave: 19.01.2021   Broj čitanja: 855
Tatu je Hitna pomoć prošlu srijedu prevezla u KB Dubrava jer mu je zbog Covid-19 postalo vrlo loše. Sa sobom je imao novčanik i karticu, s koje je netko podigao 10.000 kn i u trgovini potrošio još 300.
Čovjek leži na respiratoru, a netko mu krade novac s računa

 

Tako tvrdi Goran Mrđa iz Zagreba, koji je sam, opisuje za 24sata, ocu Ljubomiru (65) prije polaska u bolnicu obukao jaknu te novčanik s dokumentima i karticom zatvorio u unutarnjem džepu jakne. Zbog bolesnog oca u samoizolaciji je do 24. siječnja i majka Jadranka, kaže sin.

- Ona je stalno u suzama zbog tate i jako je prestrašena, pa se u nekom trenu u subotu sjetila i njegova novčanika. Poslala me sa svojom karticom, jer oboje imaju punomoć za račun onog drugog, da na bankomat odem provjeriti stanje. Ustanovili smo da nešto nije u redu i u banci onda doznali da je s računa dvaput, 14. i 15. siječnja, podignuto po 5000 kuna, u Garden Mallu, odnosno u Sesvetama. Kupljene su i cipele u trgovini. Odmah sam sve prijavio policiji - priča sin Goran.

U nedjelju je otišao u bolnicu, gdje tatina novčanika, kaže, nema, a nije siguran ni da je ono što je vidio njegova jakna.

- Tata je na respiratoru i, ako netko iskorištava situaciju, to je strašno - ogorčen je Goran.

V.d. ravnatelja bolnice, prim. dr. sc. Ivica Lukšić kaže da je i bolnica sve prijavila policiji te je slučaj u postupku. Pacijent je po dolasku u bolnicu bio pri svijesti i urednog verbalnog kontakta, zaprimljen je na odjel pulmologije, a prema protokolu se popisuju stvari pacijenata koje se prima u Respiratorni intenzivistički centar, ili onih koji nisu pri svijesti. Kako je pacijent bio pri svijesti, u tom trenutku nije bilo razloga za popisivanjem ili uzimanjem njegovih stvari, stoji u službenom dokumentu bolnice. No, kako navodi prim.dr. Lukšić na pitanje što se događalo poslije, kad je pacijent morao na respirator, sve su njegove stvari bile popisane i spremljene, no među njima novčanika s karticom nije bilo.

- Dalje je sve stvar policije, odgovara prvi čovjek bolnice u Dubravi.

- To je najviše što mi u ovom trenutku možemo. Pacijent je na respiratoru, izjavu ne može dati, naravno. Ako se doista ustanovi da je riječ o krađi, to je kazneno djelo za koje će netko i odgovarati - ističe liječnik. 

Bolnica ima prostoriju za stvari pacijenata, koje se popisuju i spremaju u zasebne vreće, kaže. Kad na dan primaju i po 30-40 novih pacijenata, te toliko njih i otpuštaju, postoji mogućnost pogrešaka, ali prijava krađa dosad nisu imali, dodaje dr. Ivica Lukšić. 

Da je prijavljena krađa potvrdili su nam i iz zagrebačke policije. Kažu kako su prijavu dobili 16. siječnja, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio