Blažena Djevica Marija preko svetice govori svijetu: ‘Moraš im ovo reći dok je još vrijeme’

Datum objave: 19.01.2021   Broj čitanja: 1856
Iz dnevnika Svete Faustine Kowalske utemeljiteljice svetkovine i pobožnosti Božjeg milosrđa izdvajamo riječi Blažene Djevice Marije:
Blažena Djevica Marija preko svetice govori svijetu: ‘Moraš im ovo reći dok je još vrijeme’

 

‘Ujutro za vrijeme razmatranja obuzela me Božja nazočnost na poseban način. Vidjela sam izuzetnu Božju veličinu i istodobno Njegovo spuštanje stvorenjima. Tada ugledah Majku Božju koja mi reče: “O kako je ugodan Bog duši koja vjerno slijedi duh Njegove milosti. Ja sam darovala svijetu otkupitelja, a ti trebaš pričati svijetu o Njegovom velikom milosrđu i pripremati ga za Njegov ponovni dolazak kad On neće doći kao Milosrdni Otkupitelj, nego kao Pravedni Sudac. O,taj dan je užasan. Dan pravednosti je zaključen, dan Božje srdžbe. Pred njim dršću anđeli. Najavljuj dušama o tom velikom milosrđu dok je još vrijeme. Ako budeš sada šutjela, odgovarat ćeš na onom užasnom danu za velik broj duša. Ništa se ne boj. Ostani vjerna do kraja. Ja osjećam s tobom.’ (Dn 635), prenosi Dnevno.hr.

 

Preko velike svete Faustine Isus nas je upozorio da “Čovječanstvo neće naći mira dok god se ne uteče Njegovom milosrđu”. Također joj je rekao da “onaj tko ne želi proći kroz vrata milosrđa morat će ići kroz vrata pravde”, a što zapravo nitko ne želi jer Božja pravednost nije ljudska pravednost. Ona je savršena i kao takva izvan je sebičnog ljudskog poimanja.

 

Također dirljive je riječi, čovječanstvu o božjem milosrđu ostavio Isus izrekao jednoj teškoj, dugogodišnjoj bolesnici, karizmatkinji koja je godinama molila samo ovu molitvu: „Moj Isuse, milosrđe!”

 Molitvu od samo tri riječi koja je tako snažna da je pakao pred njom nemoćan!

Rekao joj je:

“Milosrđe je moja pohvala i moje poštovanje. Ovu molitvu za Božje milosrđe uvijek ću nagraditi, jer Moja Krv iz milosrđa je prolivena. Nebo se otvara iz milosti. Moja Krv zemlju je natopila i zadovoljštinu Bogu davala za grijehe svijeta. Moja Krv donosi pomoć s neba. Bogu zahvali za tu molitvu, koja je vrlo moćna.

 

Izgovaraj često ovu molitvu pa ćeš postići milosrđe. Mir je u ovoj molitvi i pakao pred tom molitvom gubi moć. Umirući postižu milost, oproštenje grijeha, te sve darove ljubavi. Ta molitva je potpuno ponizna molitva i Bog je spremno uslišava! Moj Isuse, milosrđe!

 

“Tako je moćno moje milosrđe! Milosrđe je ključ ljubavi – preporučujem tu molitvu kao i Očenaš! Tako je ta molitva važna za sve. Ne samo za pojedinca nego za sve. Ta molitva djeluje tajanstveno, a tako je malo poznata. Milosrđe je utemeljeno na ljubavi i spasit će još mnoge duše.” »Duše moraju imati ljubav. Izgovaraj tu molitvu uvijek klečeći, kad god je moguće, kao pozdrav Sakramentu. Moje je milosrđe topla ljubav za članove mog tajanstvenog, mističnog tijela. Molite za milosrđe, jer su grijesi preplavili svijet.

 

Zazivajte Božje milosrđe. Da se grešnici k meni vraćaju, da moje Zapovijedi obdržavaju i da mole za milost. Molite za sav svijet, koji propada.”

 

Radi se o biti i ne biti. Tama je prekrila zemlju, jer vlada potpuno bezvjerje. Moje milosrđe je nadmoć, koju je postigla moja Majka. Ona me je molila, ona je jaka zagovornica. Molite za Božje milosrđe. Tko mene ljubi, ja ću njega ljubiti. Svaka se molba uslišava kad se zazove Božje milosrđe.”

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio