Škorin Domovinski pokret registriran u BiH! Diana Zelenika predsjednica?

Datum objave: 16.01.2021   Broj čitanja: 1013
Diana Zelenika danas je odlučila napustiti HDZ 1990 nezadovoljna vodstvom te stranke.
Škorin Domovinski pokret registriran u BiH! Diana Zelenika predsjednica?


Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba jedna od opcija u kojoj bi mogla nastaviti političku karijeru je i Domovinski pokret Miroslava Škore.


U razgovoru za Klix.ba Diana Zelenika kaže da nakon ostavke još nije rekla niti "da" niti "ne" bavljenju politikom.

 

"Moj potpis nigdje nije stavljen. Imam dovoljno vremena za sve. Medicina je moja prva ljubav, ali njoj sam posvetila život bez obzira na sav drugi angažman. Ali socijalno blagostanje ljudima osim psihičkog i fizičkog, ne može se pružiti bez institucija, a vidimo kakvo je stanje kod nas. Trudila sam se 14 godina raditi protiv kriminala, korupcije i nepotizma posebno kada je upakirano pod nacionalni interesom. Kada gledam s tog aspekta, nisam završila svoj posao", rekla je.


Diana Zelenika napustila HDZ 1990, nezadovoljna načinom vođenja stranke.

Na pitanje je li Domovinski pokret Miroslava Škore jedna od političkih opcija za nastavak karijere u politici, odgovara:

"Registrirali su stranku u BiH, ali nije 'na sva zvona' to još uvijek. U ovom momentu ne bih mogla reći ništa više. Ja sam sada u puno opcija, kako kažu u nogometu, sada je prijelazni rok. Mnogi su se zainteresirali. Dobivam i neke druge pozive, ali ne bih o imenima. Sve će se znati na vrijeme", kazala je.

Naglašava da će o svemu dobro razmisliti i odlučiti, ali da će ostati dosljedna sebi.

"Iako sada nisam dio visoke politike niti sam u parlamentu, i dalje je zainteresiranost velika. Niko ne voli griješiti. Bila sam u HDZ 1990 kakav je zamišljen sa svim principima, ali to što je vodstvo odlutalo već dugo posebno nakon izbora 2018. je njihova stvar. Nisam ja otišla od HDZ-a 1990 nego su je oni odveli pod okrilje Dragana Čovića. I o ostavci sam razmišljala drugo, sačekala da prođu neke privatne stvari i izbori... Ja ostajem dosljedna svojim principima", poručila je.

Škorin Domovinski pokret registriran u BiH! Diana Zelenika predsjednica?
Škorin Domovinski pokret registriran u BiH! Diana Zelenika predsjednica?
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio