Signal u nekoliko dana postao najpopularnija aplikacija

Datum objave: 12.01.2021   Broj čitanja: 1205
Prema broju novih korisnika i onih koji je traže na App Storeu, aplikacija za sigurnu i kriptiranu komunikaciju Signal ovih je dana zasjela na prvo mjesto ljestvica popularnosti.
Signal u nekoliko dana postao najpopularnija aplikacija

 

WhatsApp je svojih oko dvije milijarde korisnika u svijetu ovih dana počeo obavještavati o tome da će se uskoro prisnije povezati s Facebookom. Promjene se reflektiraju prije svega u promjenama politika privatnosti, odnosno u činjenici da će Facebook od WhatsAppa nakon 8. veljače moći preuzeti mnogo više podataka o korisnicima nego je to mogao do sada.

 

Iako ova promjena zbog strogog GDPR-a neće biti uvedena u svojoj potpunosti na području Europske unije, brojni su korisnici i u Europi i diljem svijeta rekli – sada je dosta. Među njima je i stari "neprijatelj" Facebooka Elon Musk, koji je nedavno tvitao "Koristite Signal", a mnogi su ga, očito, i poslušali.

 

Upravo mobilna aplikacija Signal pokazala se kao najveći dobitnik ove WhatsAppove odluke, pa ju je broj pretraživanja i preuzimanja lansirao na prvo mjesto popularnosti na App Storeu. U prvom danu nakon Muskove poruke, koji je bio i prvi dan kada je WhatsApp počeo slati obavijesti o novim pravilima korištenja (7. siječnja), Signal je zabilježio preko 63 tisuće novih preuzimanja (u usporedbi s oko 45 tisuća prethodnog dana).

 

Sljedećeg dana Signal je instaliralo dodatnih 90-ak tisuća korisnika u cijelom svijetu, i na iOS-u i na Androidu, a tijekom proteklog vikenda aplikacija nije silazila s prvog mjesta na App Storeu, prenosi Bug. Na Google Playu Signal se također nalazi na prvom mjestu među besplatnim aplikacijama, a slijedi ga aplikacija iste namjene, Telegram.

 

Ukupno je u proteklih tjedan dana Signal preuzelo novih 7,5 milijuna korisnika, odnosno oko 4.200% više nego u tjednu prije toga. Signal slovi za najsigurniju aplikaciju za dopisivanje što se tiče enkripcije i očuvanja privatnosti korisnika. Više o samoj aplikaciji, kao i linkove za preuzimanje, možete pronaći na ovom mjestu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO