Kako bi se riješio želje za pićem koristi metodu od pet sekundi

Datum objave: 07.01.2021   Broj čitanja: 791
Glavni problem nije bila sama žudnja, već uvjerenje da mi alkohol pruža istinski užitak u životu.
Kako bi se riješio želje za pićem koristi metodu od pet sekundi

 

U novom videozapisu na YouTubeu, Leon Sylvester, koji radi i objavljuje sadržaj o svojim iskustvima triježnjenja, dijeli tehniku ​​koja je za njega imala koristi kada se trebao riješiti žudnje za alkoholom.

 

- Svaki put kad bih pokušao prestati piti koristeći snagu volje, uvijek bi na kraju bila želja koja me pobijedila - rekao je Leon koji vjeruje da je važno razumjeti razloge zbog kojih ste odlučili promijeniti vaš odnos s alkoholom.

 

- Uvijek kažem da prestanak pijenja ne može biti samo prestanak pijenja. Morate imati nešto čemu ciljate. Morate imati 'zašto' - kaže Leon, prenosi 24sata.hr

 

On preporučuje da se u dva stupca napiše popis svih razloga zbog kojih želite prestati piti. U prvom stupcu, 'Bol', navedite sve negativne posljedice koje ste doživjeli zbog alkohola: mamurluk, sram, financijski i emocionalni trošak itd. U drugom stupcu 'Užitak' napišite o životu koji želite iskusiti bez alkohola. Na primjer, poboljšanje vašeg zdravlja ili odnosa.

 

-Razumijevanje vašeg 'zašto' snažna je prethodnica zaustavljanja vaše želje za alkoholom. Kad imate viziju, to vas stvarno može motivirati da počnete tražiti rješenja za svoj problem - kaže Leon.

 

Ugraditi ove temelje u vaš način razmišljanja, kaže, izuzetno je korisno u zaustavljanju misli o alkoholu prije nego što pređu u žudnju.

 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

- Ništa suštinski nije loše u razmišljanju o pijenju. Ako ste ispravno pristupili prestanku pijenja, iskoristite ovu priliku da se podsjetite da ste već slobodni... Većina ljudi koji pokušaju prestati piti razmišljaju o alkoholu, a zatim misle da propuštaju nešto. Glavni problem nije bila sama žudnja, već uvjerenje da mi alkohol pruža istinski užitak u životu. Kad se počnete osjećati kao da nešto propuštate, tada počinje žudnja. A jedini način da prebolite osjećaj uskraćenosti je uklanjanje razloga zbog kojih mislite da alkohol predstavlja vrijednost u vašem životu - objašnjava Leon.

 

Preoblikujući vaše razmišljanje na ovaj način, Leon tvrdi da je u stanju u roku od nekoliko sekundi otkloniti sve potencijalne želje za alkoholom.

 

- Jednostavno osvijestite misao, a zatim promijenite način razmišljanja - kaže Leon, piše Men's health.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio