SIPA udarila na duvanžije u Grudama i Š. Brijegu! Građani traže da se počne hapsiti dilere

Datum objave: 26.01.2017   Broj čitanja: 6033
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak su realizirali operativnu akciju kodnog naziva 'Rojal', usmjerenu protiv organiziranog kriminala.
SIPA udarila na duvanžije u Grudama i Š. Brijegu! Građani traže da se počne hapsiti dilere

Poduzimajući aktivnosti u cilju sprječavanja i otkrivanja nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zapadnohercegovačke županije, a po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, izvršeni su pretresi objekata na pet lokacija, navodi se iz SIPA-e.

 

Pretresi su obavljeni zbog postojanja osnova sumnje da su osobe koje koriste ove objekte počinila kazneno djelo 'Organizirani kriminal' u vezi sa kaznenim djelom 'Nedozvoljen promet akciznih proizvoda'.

 

U okviru ove akcije pet osoba je privedeno u službene prostorije SIPA-e, od kojih su nakon kriminalističke obrade dvije osobe lišene slobode. Osobe lišene slobode bit će predate postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje.

 

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti slijedeći predmeti: pet mobilnih telefona sa SIM karticama, 20 kg filtera za cigarete u rinfuzi, tri palete kartonskih omota za cigarete ukupne težine 2 tone, rolne za omot cigareta i drugi repromaterijal namijenjen za punjenje i pakiranje cigareta.

 

Iz SIPA-e je navedeno kako je akcija provedena na području Banja Luke, Gruda i Širokog Brijega.

 

Građani pozdravljaju uhićenja, ali ako će ona dovesti do toga da će svi biti jednaki pred zakonom. - Potrebno je provoditi zakon, ali u posljednje vrijeme on se najviše provodi nad onima koji žive od duhana, dok one koji žive od droge nitko ne procesuira. Svi znamo za priče o drogi, čak je ZHŽ mala sredina i otvoreno se govori o narkodilerima, prodavačima i konzumentima, ali njih očito netko štiti, kažu sugovornici i ističu da očekuju konkretnije provođenje zakona.

 

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • Neko 29.01.2017 15:27 sati
  Istik duvan
 • LOVAC29.01.2017 12:00 sati
  Koji to narod pozdravlja ovakve akcije.
 • Mario29.01.2017 10:35 sati
  Državo moja dajte seljaku subvencije za proizvodnju duhana i dobru cijenu za otkup, a ne mislit samo na svoj porez koji želite uzeti na cigaretama. Time subvencijama ćete steći povjerenje seljaka i prestati će šverc duhana. Državo morate dati nešto da bi od toga vi nešto izvukli ako to niste napravili džaba vam sve. Još koju godinu pa će isto biti i sa cmiljem. Ej ljudi moji kad državnici umješaju svoje prljave ruke narod pati.
 • ja27.01.2017 09:50 sati
  Ma ko to pozdravlja ljydi koji zive od duhana pustite ih da i dalje zive..sta bi trebali ic u opcinu prosit od lopova...
 • josip26.01.2017 18:43 sati
  Ma sta hvataju ljude sto se muce a piratstva oko njih kolko hoces a oni odma u hrvacki dio
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio