Hrgović: Sljedeća će godina biti prekretnica u mojoj karijeri

Datum objave: 23.12.2020   Broj čitanja: 388
U sljedećoj godini plan je odraditi tri borbe.
Hrgović: Sljedeća će godina biti prekretnica u mojoj karijeri


Najbolji hrvatski boksački teškaš Filip Hrgović u godini na izmaku odradio je dva meča, ostvario dvije pobjede nokautom, napredovao na svjetskim ljestvicama i, kako kaže za Dnevnik HTV-a, sada ga očekuje prekretnica u karijeri i borbe s najboljima.

 

Vrlo dobro Filip stoji na ljestvicama svjetskih boksačkih federacija. Na IBF-ovoj, gdje pojas drži Anthony Joshua, trenutačno je peti, ispred bivšeg prvaka Andyja Ruiza.

 

- Ja imam jedan cilj - postati najbolji. Sad jesam li šesti, sedmi, 12. ili 15., to je za mene manje bitno. U boksu je samo jedan prvak, svi ostali su zadnji... korak po korak idem prema svom cilju i sve ide za sada u dobrom smjeru. U nekim najtežim vremenima sam tu bio sam, ali sam cijelo vrijeme trenirao i mislim da sam na kraju ove godine bolji boksač nego što sam bio prije godinu dana.

 

U sljedećoj godini plan je odraditi tri borbe.

 

- Sve bi bile teške borbe, zahtjevni protivnici, najbolji na svijetu i 2021. bi za mene trebala biti naporna godina i zapravo prekretnica u mojoj karijeri. Dolaze najveća imena, najveći mečevi. Sve je ovo do sada bila priprema za ovo što slijedi i sad će se vidjeti od kakvog sam materijala napravljen...

 

Prvi od tri predviđena meča planiran je za kraj veljače ili početak ožujka.

 

- Pregovaralo se s Michaelom Hunterom, koji je izvrstan borac, Top 10 u svijetu. Dogovor još nije postignut, ali svakako će biti protivnik najbolji do sada u mojoj karijeri.

 

Do sada je pod vodstvom trenera Pedra Diaza odradio 12 mečeva, ostvario 12 pobjeda, od toga 10 knock outom. Potencijalni protivnik Michael Hunter ima omjer 19:1:1. Izgubio je samo od Oleksandra Usyka, a neriješen je bio meč s Aleksandrom Povetkinom.

 

Trening-kampove prije mečeva Hrgović je dosad odrađivao u Americi. Za sljedeći meč dio priprema odradit će u svojem centru u Jalševcu koji mu je osigurao Grad Zagreb.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio