Grude: Misa ponoćka u 21:00 sat! Fra Ante: MOLIM GOSPODINA DA SE RODI U NAŠOJ DUŠI I OSTANE S NAMA

Datum objave: 21.12.2020   Broj čitanja: 1538
Sveta misa ponoćka u crkvi svete Kate u Grudama je na Badnju večer, 24. prosinca u 21:00 sat zbog ograničenog kretanja koje nastupa od 23:00 sata, uzrokovano pandemijom koronavirusa.
Grude: Misa ponoćka u 21:00 sat! Fra Ante: MOLIM GOSPODINA DA SE RODI U NAŠOJ DUŠI I OSTANE S NAMA

 

Portal Grude.com će u dogovoru sa Župnim uredom u Grudama prenositi svetu misu ponoćku na svojim stranicama od 21:00 sat, te božićnu svetu misu koja će se održati u 10:00 sati na Božić, 25. prosinca.

U svojoj nedjeljnoj propovijedi, fra Ante Šaravanja ohrabrio je vjernike podsjetivši ih na riječi Blažene Djevice Marije: Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi tvojoj! - Preko anđela je poručila da će biti u službi Boga i da je za Njega spremna sve podnijeti i zato je se mogla radovati i podnijeti tugu. Znala je da Bog može smrt pretvoriti u život - kazao je fra Ante.

Govorio je i o ovogodišnjem Božiću za vjernike diljem svijeta. - I nama će ovaj Božić biti drukčiji. Misa koju znamo kao ponoćku bit će u 21:00 sat. Međutim, to nas ne smije obeshrabriti niti omesti da dočekamo Sina Božjega u svojoj duši. Naprotiv, podijelimo sudbinu novorođenog Isusa u Betlehemu! On uzima bijedu i neimaštinu na sebe i na svoja ramena cijeloga života. Vidimo kako je Njemu bilo, pa prihvatimo i taj križ i ono što je najvažnije, molimo Gospodina da se uistinu rodi u našoj duši. A da se može roditi pripravimo mu put, ovih dana smo se ispovijedili i nastojmo da uistinu svo zlo iz svoje duše izbacimo! Dopustimo Bogu da se rodi i u ovim posebnim prilikama, da Njega hvalimo i slavimo i molimo da ostane s nama. Kao apostoli molimo: Ostani s nama jer zamalo će večer i dan je na izmaku! Ovog Božića dopustimo Gospodinu da se rodi u nama i da cijelog života ostane s nama i u nama da bismo bili s njime u vječnosti - poručio je fra Ante Šaravanja u svojoj propovijedi.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO