U Aluminij uloženo više od 3 milijuna KM, do kraja godine planiraju uložiti još 7 milijuna

Datum objave: 09.12.2020   Broj čitanja: 455
Prema uvidu u poslovanje i u razgovoru s timom Aluminija, ovaj iznos odnosi se na obnovu Ljevaonice..
U Aluminij uloženo više od 3 milijuna KM, do kraja godine planiraju uložiti još 7 milijuna

U travnju 2020. godine, slobodno se može reći, započela je nova era za Aluminij u Mostaru. Pandemija COVID-19 koja je zahvatila cijeli svijet, pa tako i BiH, bila je u svojim počecima i tada nitko nije znao kako će i koliko to biti izazovna godina za sve. Posebno za gospodarstvo, piše Večernji list BiH.

 

Razdoblje transformacije i pripreme Ljevaonice započelo je tijekom kolovoza 2020. godine, kada su i prvi radnici došli na kapiju Aluminija. Mnogi ljudi nemaju ni osnovno znanje o aluminijskoj industriji i što uopće znači pokrenuti peći koje su bile ugašene 16 mjeseci.

 

Izazovi i veliki iskorak
- Aluminij se u idućim mjesecima suočavao s nekoliko izazova. Paralelno su trebali pronaći i zaposliti radnike s pravim znanjem i vještinama, ali i napraviti plan pripreme Ljevaonice - kazali su nam iz tvrtke Aluminij industrija d.o.o. Mostar.

 

- Budući da tvornica nije bila u uporabi mjesecima prije, morali su se izvršiti mnogi popravci. Krov postrojenja bio je gotovo sav uništen, trebao je popravak i prije nego što je Aluminij prestao s radom. Peći je trebalo popraviti i obojiti, svi prostori tvrtke trebali su biti obnovljeni. Sukladno situaciji i procjenama, napravljen je plan obnove i svi radnici zajedno s menadžmentom kompanije udružili su snage kako bi bili sigurni da će sve biti spremno navrijeme - kažu nam iz Aluminija.

 

Investicijski plan napravljen je i prije, ali kao i u svakom drugom poslu, usput su uslijedila iznenađenja. Predstavnici Večernjeg lista BiH pozvani su u Aluminij kako bismo mogli vidjeti što se do sada napravilo i kako bismo razumjeli postupak obnove i ponovnog pokretanja proizvodnje. I doista, impresivan prizor. Uvjerili smo se kako je točna konstatacija s početka našeg teksta da je započela nova era za Aluminij.

 

Za vrijeme našeg boravka u Aluminiju posjetili smo glavnu zgradu kompanije, ali i pogone Ljevaonice. I samo gledajući što je učinjeno, lako je vidjeti kako je vlasnik već uložio i dalje ulaže veliku količinu novca.

 

Ponovno postati gigant
Aluminij nije želio da izađemo iz tvrtke s otvorenim pitanjima. Zanimao nas je iznos investicije, odnosno koliko je vlasnik M. T. Abraham grupe uložio u Aluminij industriju. Cijeli menadžment bio je i više nego otvoren i transparentan, spremni s nama medijima i bh. javnosti podijeliti financijske podatke i pokazatelje.

 

Prema uvidu u poslovanje i u razgovoru s timom Aluminija, do sada je u kompaniju uloženo više od 3,000.000 KM. Ovaj iznos odnosi se na obnovu Ljevaonice, koja još uvijek nije u potpunosti u funkcionalnom stanju, obnovu glavne zgrade, plaće radnicima, obrazovanja, inspekcije peći i ostale opreme. A, kako su nam istaknuli, to nije sve, do kraja godine u Aluminij planiraju uložiti dodatnih 7,000.000 KM.

 

Uz sve naprijed rečeno, do sada realizirano i ono što je planirano za budućnost, jasno je kako je Aluminij industrija, podružnica M. T. Abraham grupe, ovdje da ostane i da Aluminij ponovno postane gigant Bosne i Hercegovine. Kako su nam za kraj i rekli u našem razgovoru, koja je bolja godina za to od ove, 2020. u kojoj Aluminij slavi 45 godina postojanja.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio