Studenti u Mostaru dobivaju suvremeni TV studio

Datum objave: 07.12.2020   Broj čitanja: 498
U okviru 43. obljetnice Sveučilišta u Mostaru svečano je otvorena sveučilišna televizija SUM TV.
Studenti u Mostaru dobivaju suvremeni TV studio


Riječ je o suvremenom edukacijskom i produkcijskom akademskom središtu temeljenom na internet platformi. Projekt je inicijalno zamišljen kao prostor edukacije studenata, no SUM TV je imao značaj u odgovoru na pandemiju korona virusa, tako što su osnovnim i srednjim školama pomogli u produkciji sadržaja.

 

- Imali smo važnu ulogu, očuvati obrazovni sustav. To je ujedno i jedna od sveučilišnih misija – kazao je Franjo Takač, voditelj SUM TV.

 

Presijecanjem vrpce televiziju su otvorili prof. dr. sc. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije te dr. Mario Kordić, ravnatelj Doma zdravlja Mostar.

 

- Jedan od važnijih kotača u borbi protiv pandemije, pored zdravstva, bio je SUM TV, koji je svim učenicima omogućio nesmetano praćenje online nastave – naveo je dr. Mario Kordić, ravnatelj Doma zdravlja Mostar i dodao da se na taj način kod roditelja i djece prebrodila psihička komponenta covid bolesti.
- Važno je da se proces obrazovanja, kao jedan od najvažnijih obrazovnih procesa, ne zaustavi za vrijeme pandemije. Pandemija će proći, ali obrazovanje ostaje. Zbog toga veliko hvala i čestitam – poručio je dr. Kordić.

 

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg ponosan je što je Sveučilište dobilo svoju televiziju.

 

- Niti jedno Sveučilište u regiji nema ovakve uvjete za praktični dio nastave. I to je jedan veliki iskorak! Naša županija je na neki način sudjelovala u pokretanju, ali ovakvim projektima svi moramo dati doprinos – dodao je Herceg.

 

Rektor Tomić kazao je kako je motiv za osnivanje ove televizije bio produkcija profesionalnih predavanja nastavnika. – Želimo jednoga dana u našem sveučilišnom internom sustavu SUMARUM objavljivati predavanja svih profesora za one studente koji nisu mogli nazočiti nastavi – naveo je Tomić.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO