FOTO: TURNIR PREZIMENA U GRUDAMA! KOLAKUŠIĆIMA ZLATO, ĆORLUKAMA SREBRO, MARIĆIMA BRONCA

Datum objave: 06.12.2020   Broj čitanja: 4044
"Y todo el pueblo cantó: "Maradó, Maradó". Nació la mano de Dios "Maradó, Maradó". Sembró alegría en el pueblo. Regó de gloria este suelo...", zaorila se ovog vikenda Maradonina pjesma u Cageballu Grude gdje je završen posljednji natjecateljski, nogometni turnir na svijetu za ovu godinu, a to je, naravno, Turnir prezimena!
FOTO: TURNIR PREZIMENA U GRUDAMA! KOLAKUŠIĆIMA ZLATO, ĆORLUKAMA SREBRO, MARIĆIMA BRONCA

 

Fantastični hakleri, uz pridržavanje mjera o pravilu do 30 ljudi u zatvorenom prostoru, posljednji put u ovoj godini izišli su na teren Cageballa Grude staviti točku na i jedne teške godine koja će, unatoč svemu imati svoje mjesto u povijesti čovječanstva.

Alpeze, Andrijanići, Bazine, Ćorluke, Grubišići, Jukići, Kolakušići, Marići i Tomasi došli su do završnog dana natjecanja i krenuli u borbu za prezimenašku božicu, onu čiji su kult izgradili preci hercegovačkih davnih stoljeća naselivši zemlju krvi i meda.

- Otišo sam morao sam, dio tebe ponio sam, tvoje ime, moje prezime - zaorio se odnekud hit kralja dijaspore Mate Bulića, a što je i svojevrsna himna ovog Turnira prezimena. Na ovoj hercegovačkoj grudi tako je pružena podrška legendarnom pjevaču koji se ovih dana nalazi u bolnici, u nadi da će uskoro sve lijepo završiti i da će uživo podržati Turnir prezimena dobro poznatim stihovima.

Emocije su se mogle osjetiti na svakom koraku, a poseban štih turniru davali su Jukići koji su se od natjecanja oprostili samo da bi pjesmom razgalili srca jer svega je ove godine bilo, a pjesme, nažalost, najmanje.

Do polufinala su dogurali Kolakušići, Ćorluke, Marići i Bazine.

U prvoj, utakmici polufinala Ćorluke su deklasirale Bazine rezultatom 8:1. Ante Tomo, Brane i Gogo nisu dopustili da se utakmica rasplamsa i uvjerljivo su slavili. Drugi pak susret bio je ljepotica za gledatelje braća Ivica, Josip i Mirko i njihovi rođaci braća Mateo i Ivan igrali su protiv Marića, braće Marka i Stipe, Ante i Nine i kapetana im Bariše. U izuzetno zanimljivoj utakmici ramska braća iz Uzdola slavili su 3:1.

Utakmica za treće mjesto između Marića i Bazina otišla je uvjerljivo na stranu Marića. Bilo je čak 15:3, čime su pešijski Marići osvetili svoje Andrijaniće koji su upravo porazom od Bazina 2:1 natjecanje okončali na petom mjestu. Osvajanjem trećeg mjesta pešijski Marići potvrdili su se kao jedno od najboljih malonogometnih prezimena u Hercegovini.

Nakon utakmice za broncu, uslijedila je utakmica za zlato za koju je šteta što je iz tehničkih razloga (snimatelj zaružio za šankom) nismo snimali. Igrali su Kolakušići protiv Ćorluka, a bilo je to 20 minuta spektakla. I jedni i drugi davali su 100 posto, sijevalo je sa svih strana, bilo je atraktivnih poteza i na kraju braća i rođaci iz Uzdola slavili su rezultatom 3:2, a koliko ih je slomila ova utakmica najbolje je oslikano u posljednjim scenama kad su sretni i pononsi doslovno legli na teren u Grudama, u iščekivanju trofeja!

Uručenjem pehara, stavljena je točka na i za ovu sezonu. Kolakušići su odnijeli trofej u svoju Ramu, a s obzirom da su u Grudama svoji na svom i da su tu navikli i igrati i osvajati turnire razmatra se da nekom od neoženjenih u ekipi žena bude iz Gruda kako bi imali negdje u miru prespavati nakon natjecanja u Grudama. Sinoć su općinu i župu napustili oko 22 sata kako bi stigli kući prije policijskog sata, a ispraćeni su velikim pljeskom od strane Ćorluka, Marića, Andrijanića, Alpeza, Zadra i Jukića.

Do idućeg Turnira prezimena u, svi se nadamo, puno boljim uvjetima, organizator Cageball Grude i medijski pokrovitelj Grude.com žele svima sve najbolje.

 Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO