OVO SU NOVI ČLANOVI OPĆINSKOG VIJEĆA GRUDE

Datum objave: 18.11.2020   Broj čitanja: 6371
Izbori u BiH, osim u Mostaru, su završili. Kod Hrvata, pobjednik izbora je HDZ BiH. U općini Grude i prije izbora je bilo poznato da je Ljubo Grizelj novi načelnik jer mu nitko nije htio izići na megdan.
OVO SU NOVI ČLANOVI OPĆINSKOG VIJEĆA GRUDE

 

Što se Općinskog vijeća, koje broji 25 članova tiče, i tu će HDZ BiH imati uvjerljivu većinu. Osvojili su 68,20 posto glasova u Grudama, uvjerljivo pobijedili na 18 biračkih mjesta, a poraženi su samo na jednom biračkom mjestu. I to u Borajni gdje je najviše glasova osvojio HSP BiH koji se s novim zamahom, a navodno se uskoro i ujedinjuje potpuno, vraća na političku scenu kod Hrvata u BiH.

 

Općinsko vijeće u Grudama činiti će HDZ BiH sa 17 vijećnika i tu vrijedi istaknuti žene HDZ-a BiH Franku Zorić, Nives Tomas, Danielu Perić i Anđelku Zucić koje su osvojile najviše glasova u Grudama. Nakon što prije četiri godine nisu uspjeli ući u vlast u Grudama, ovog puta je HRS osvojio 3 vijećnička mjesta. HSP će u Vijeću imati 2 ljudi kao i SDP koji već tradicionalno sudjeluje u radu grudskog Općinskog vijeća. HSS i Ivan Lukenda obranili su mandat iz prošlog saziva.

 

Prvi put od osnivanja stranke HDZ 1990., koji je u koaliciji svojevremeno imao i rukovodeću vlast u Grudama, neće sudjelovati u radu Općinskog vijeća. Nije se proslavila ni Hrvatska demokratska unija koja je u cijeloj općini osvojila mizernih 15 glasova.

 

Gledajući prema broju preferencijalnih glasova i ako stranke ne odluče drukčije ovo su novi vijećnici Općinskog vijeća Grude.

 

HDZ BiH - 17
Franka Zorić
Nives Tomas
Daniela Perić
Anđelka Zucić
Jure Pandžić
Josip Tomić
Frano Pandžić
Mate Vrdoljak
Zoran Vlašić
Ivana Prlić
Miro Palac
Danijela Marijanović
Marko Boban
Ivica Palac
Ivan Žulj
Tomislav Paradžik
Mladen Brzica

 

HRS - 3
Tomislav Bandić
Ivan Pandžić
Nedjeljko Pandžić

 

Hrvatska stranka prava, HSP BiH, HSP AS - 2
Ivan Tomić
Julija Tomas

 

SDP BiH - 2
Dragan Iličić
Kristina Bošnjak

 

HSS - 1
Ivan Lukenda

 

S obzirom da je bila nositeljica lista u pobjedničkoj stranci, te je osvojila i najviše glasova, Franka Zorić iz HDZ-a BiH će prema svemu sudeći biti prva predsjednica Općinskog vijeća Grude.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 20.11.2020 19:28 sati
    Sretan sto nisu upali Ljubo katura i Drago Čolak
  • Bora19.11.2020 10:18 sati
    Pozdravljam izbor zena u o.v.ove prdonje triba rastrat
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio