FOTO: U ovoj noći Vukovar je pisao herojsku priču, a Grude osmišljavale završni čin utemeljenja HZ Herceg Bosne

Datum objave: 17.11.2020   Broj čitanja: 939
Pale se svijeće večeras. U ovim satima prije 29 godina Vukovar je padao, ostao je još završni čin, opći pokolj i progon stanovništva koji se ima dogoditi 18. studenoga.
FOTO: U ovoj noći Vukovar je pisao herojsku priču, a Grude osmišljavale završni čin utemeljenja HZ Herceg Bosne


Ljepotan s Dunava više nije imao snage, odlučio je usnuti, svjestan da će poput Feniksa ustati u crvenim, bijelim i plavim bojama jer je herojska priča ispisana, slomio je jugočetnički agresor zube iako je bio višestruko vojno nadmoćniji. Međutim, Blago Zadro i sinovi Vukovara imali su srce i s krunicom u rukama nisu se bojali povampirenih agresora.

U istim trenucima dok je Vukovar padao, Mate Boban u uredu u Hotelu Grude osluškiva što se događa i s najbližim suradnicima osmišljava završni čin već napisane strategije o obrani hrvatskog naroda u BiH. Kutija Benstona nije mu mogla dugo izdržati. Svjestan je da on preuzima najodgovorniju zadaću u povijesti hrvatskog naroda u BiH. Sutra, 18. 11. utemeljiti će Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu. U trenucima dok hrvatski narod u obje domovine više ne vidi svjetlo, Mate Boban i lideri 30 općina i gradova u BiH odlučili su upaliti svijeću, onu koja će zasjati za slobodu naroda u dvije domovine, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.


Hvala Gradu Heroju Vukovaru, hvala mr. Mati Bobanu i Herceg Bosni, hvala HVO-u. Hrvatski narod mora čvrsto stati uz datum 18. studenoga, da se nikad ne zaboravi jer značajnijeg naroda Hrvati u BiH nemaju, ni većeg državnog blagdana Hrvatska nema.Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • . 17.11.2020 22:51 sati
    Lijepo napisano
  • .....17.11.2020 22:40 sati
    Počivali u miru
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio