FOTO/VIDEO: Gangaši i guslari čuvaju tradiciju i u teškim vremenima

Datum objave: 16.11.2020   Broj čitanja: 3016
U organizaciji Mire Mikulića i suorganizaciji Marka Čolaka i Marija Knezovića održano je druženje gangaša i guslara u Lovačkom domu Lipovci na Kočerinu.
FOTO/VIDEO: Gangaši i guslari čuvaju tradiciju i u teškim vremenima


Kako su nam rekli organizatori, nazočile su brojne gangaške skupine iz Posušja, Duspara i ekipa, Ivan Cvitanović Buće i ekipa, ali i mlade nade Hrvoje Grubišić, Josip Begić, Ivan Leto, Marin Barać, Marin Rotim, Bože Ramljak, Mate Rotim i Mate Cvitanović kao i vrsni priginjač gange Damir Miloš.

Događaju je nazočio poznati tekstopisac guslarskih uspješnica Frano Mikulić Jukić, zatim organizator i izrađivač gusala Dragan Soldo, mladi guslar i gangaš Ivan Ćeškić kao i iskusna imena Jerko Bakula i Petar Brekalo Rapić.
- Početak događaja bio je oko 17.00 sati poslijepodne, pjevalo se i guslilo i feštalo do 3 sata iza ponoći uz čorbanac, mezu i uštipke - kažu organizatori.

Bilo je brojke, bećarca, gange, gusala, dipala...

Iako u uvjetima korone, etnoglazbenici i čuvari tradicije pridržavali su se mjera, a organizatori Mikulić s Kočerina, te suorganizatori s Ledinca Čolak i Knezović svjesni svega trude se u okvirima mogućnosti baštiniti hercegovačke vrijednosti i čuvati ih od zaborava.

- Zahvaljujemo se svim gostima koji su došli i Lovačkom društvu Rujan Kočerin na ustupljenom lovačkom domu Lipovci. Također se zahvaljujemo Hrvoju Grubišiću i Boži Ramljaku na pomoći oko organizacije tijekom cijele večeri - istaknuli su za Grude.com vrijedni etnoglazbeni entuzijasti.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Joz21.11.2020 14:44 sati
    Bravo
  • X17.11.2020 09:22 sati
    Svaka čast dečki, hvala vam
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO