HNK Mostar i u studenom priprema zanimljiv program

Datum objave: 03.11.2020   Broj čitanja: 1026
Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru za mjesec studeni donosi nekoliko igranja na sceni u Mostaru, ali i nekoliko gostovanja u Bosni i Hercegovini, kao i izvan nje.
HNK Mostar i u studenom priprema zanimljiv program

 

U četvrtak, 5 studenoga, „Sviraj to ponovno, Sam“ gostovat će u Šibeniku, a tamošnja publika bit će u prilici u dva termina pogledati ovu komediju Woodija Alena u režiji Marija Kovača.

 

Koprodukcijska predstava HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar „Identitluk“ nakon osvojenih nagrada u Jajcu i Mostaru nastavlja svoju turneju po BiH, a počinju je 20. studenoga u natjecateljskom dijelu programa Susreta kazališta/pozorišta u Brčkom. Ovaj autorski projekt ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, a prema motivima djela Amina Maaloufa, na satiričan način propituje identitete i kako se na ovu problematiku može površno gledati. Predstava će nakon toga sutradan gostovati u Srebrenici, potom u Goraždu, te u Foči.

 

 

Na sceni u Mostaru „Jesenja sonata“ Ingmara Bergmana, u režiji Roberta Raponje, bit će odigrana dva puta, 10. i 11. studenoga. Upravo ovom predstavom je prvakinja drame Sanda Krgo Soldo obilježila 40 godina profesionalnog rada. Redatelj Raponja svojedobno je kazao kako se na ovoj predstavi među sudionicima događa magija teatra. Predstava prati složene obiteljske odnose, ponajviše majke i kćeri čiji susret poslije nekoliko godina razdvojenosti otvara bolne teme. U predstavi osim Sande Krgo Soldo, igraju i Jelena Kordić Kuret,
Robert Pehar i Nikolina Marić.

 

 

Sredinom mjeseca, 16. i 17. studenoga, Jelena Kordić Kuret, Ermin Bravo, Vanja Matović, Sanda Krgo Soldo i Amar Rahić izvest će predstavu „Zečja rupa“, rađenu po tekstu Davida Lindsaya-Abaira. Ovo je jedna je od najizvođenijih predstava u svijetu, a Lindsay-Abaire je za ovu dramu 2007. godine dobio Pulitzerovu nagradu. Režiju potpisuje Lajla Kaikčija.

 

Za Europsku noć teatra, 21. studenoga, HNK Mostar će publiku počastiti najizvođenijom predstavom i prvom nastalom u koprodukciji s NP Mostar „Ajmo na fuka“. Robert Pehar i Saša Oručević naći će se ponovno na sukobljenim stranama, bit će poznanici, ali i mrtvaci koji čekaju poziv „odozgo“.

 

 

„Logorilijada“ će biti izvedena 28. i 29. studenoga, a riječ je o predstavi koja je nastala prema memoarskoj prozi Ilije Jakovljevića „Konclogor na Savi“ i zbirci pjesama „Lirika nevremena“ te motivima Grobnice za Borisa Davidoviča Danila Kiša. Predstavu je režirao Ivan Leo Lemo, a igraju: Robert Pehar, Branimir Vidić Flika, Ivo Krešić, Miro Barnjak, Ivan Skoko, Boris Matić, Bojan Beribaka i Mario Bošnjak.

 

Ulaznice za sve predstave koje se izvode u HNK Mostar mogu se rezervirati porukom na Facebook stranici ili na broj telefona 063 019 019 svakim radnim danom od 9 do 17.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO