Dvije godine od ubojstva policajaca, ubojice još nisu pronađene

Datum objave: 26.10.2020   Broj čitanja: 435
Prošle su dvije godine od ubojstva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Njihove ubojice i nalogodavci nikada nisu pronađeni.
Dvije godine od ubojstva policajaca, ubojice još nisu pronađene

 

Od dana izvršenja kaznenog djela ubojstva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, policijski službenici MUP-a SŽ u suradnji i pod nadzorom postupajućih tužiteljica Tužiteljstva SŽ, svakodnevno i u kontinuitetu rade na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela. Zbog ubojstva je pod istragom više osoba, priopćeno je u zajedničkoj izjavi MUP-a i Tužiteljstva SŽ, javlja N1.

 

Pored MUP-a SŽ koji je nositelj aktivnosti u istrazi, kroz razmjenu operativnih saznanja, provjere, saslušanja, analize i vještačenja, ostvarena je suradnja i s Državnom agencijom za istrage i zaštitu, Ministarstvom unutarnjih poslova RS, Upravom za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Federalnom upravom policije. Ostvarena je suradnja i sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom u razmjeni podataka.

 

Do sada je u ovom predmetu poduzeto više od tisuću radnji dokumentiranja i dokazivanja. Pa je tako saslušano i ispitano oko 300 osoba. Naređena su DNK, biološka, balistička, mehanoskopska i druga vještačenja, uključujući i zamolnice za međunarodnu pravnu pomoć zbog pribavljanja podataka, te saslušanja i vještačenja izvan Bosne i Hercegovine.

 

Zbog eventualnih saznanja i informacija o kaznenom djelu ubojstva, poligrafski je testirano 39 osoba. Izuzeto je oko 100 videonadzora koji su vještačeni.

 

Upućeno je više zahtjeva INTERPOL-u i EUROPOL-u, potom, ostvarena suradnja sa osam država i to; SAD, Kanada, Njemačka, Velika Britanija, Slovenija, Srbija, Hrvatska i Crna Gora. Dakle, predmet ubojstva sarajevskih policajaca prioritet je u radu Tužilteljstva i Ministarstva unutarnjih poslova SŽ.

 

"O konačnoj tužiteljskoj odluci, informirat ćemo javnost", navode u zajedničkom priopćenju.

 

Adis Šehović i Davor Vujinović, pripadnici MUP-a SŽ, ubijeni su 26. listopada 2018. godine u sukobu s automafijom u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

 

Do sada za ova ubojstva nitko nije odgovarao.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio