Je li bolje ostaviti grijanje tijekom dana ili ga upaliti kad dođete doma? Evo što kažu stručnjaci

Datum objave: 05.10.2020   Broj čitanja: 730
Mnogi se stručnjaci slažu da je najvažnija stvar koju treba uzeti u obzir kada je u pitanju učinkovito grijanje vašeg doma je otkriti gdje toplina izlazi iz vašeg doma.
Je li bolje ostaviti grijanje tijekom dana ili ga upaliti kad dođete doma? Evo što kažu stručnjaci

 

Jesen je službeno tu, temperature lagano padaju i lišće mijenja boju. Dok se privikavamo na niže temperature, ljudi međusobno počinju postavljati isto pitanje: ‘Jeste li već upalili grijanje?’

Neka kućanstva izdrže koliko mogu, a druga ga upale s prvim niskim temperaturama. No što se tiče korištenja centralnog grijanja, je li istina da ako cijeli dan lagano radi, štedi novac? Kao i kod većine stvari, odgovor nije jednostavan, prenosi metro.co.uk.

 

Stručnjaci sugeriraju da je ostavljanje grijanja na laganom tijekom cijelog dana kako biste uštedjeli samo mit. S jedne strane, ostavljajući grijanje uključenim cijeli dan, kotao će morati raditi kako bi održavao temperaturu na zadanoj razini, a energiju ćete trošiti cijeli dan u usporedbi s podešavanjem da grijanje kreće u odabrano vrijeme.

 

Međutim, ako je dom hladniji, trebat će vam više energije da ga zagrijete kada dođete i uključite grijanje. Stoga savjetuju korištenje tajmera. To omogućuje da se grijanje uključuje i isključuje kada ćete ga najviše željeti i ne morate brinuti hoćete li ga zaboraviti isključiti.

 

Mnogi se stručnjaci slažu da je najvažnija stvar koju treba uzeti u obzir kada je u pitanju učinkovito grijanje doma je otkriti gdje toplina izlazi iz njega. Ako je dom dobro izoliran, potrošit ćete manje energije bez obzira na to ostavljate li grijanje cijeli dan ili koristite timer. Što su gubici topline manji, to ćete manje energije potrošiti za postizanje ugodne temperature u domu.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio