FOTO: Ovo je Trumpov apartman u bolnici! Posljednji se liječio Reagan 1981.

Datum objave: 03.10.2020   Broj čitanja: 1090
Nakon što je hospitaliziran u vojnoj bolnici Walter Reed zbog zaraze koronavirusom, američki predsjednik Donald Trump je preko Twittera uputio poruku da mu je dobro. "Ide dobro, mislim. Hvala svima. Volim vas", objavio je Trump.
FOTO: Ovo je Trumpov apartman u bolnici! Posljednji se liječio Reagan 1981.

 

O njemu će u bolnici u Marylandu brinuti 7.000 pripadnika medicinskog osoblja uključujući neke od najcjenjenijih liječnika u SAD-u, piše Daily Mail.

Trump boravi u predsjedničkom apartmanu, luksuzno opremljenom odjelu u jednoj od 88 zgrada uglednog medicinskog centra. Na odjelu 71 predsjednički apartman jedna je od šest soba rezerviranih za visoke dužnosnike američke vojske i Bijele kuće.

 

Apartman je specijalno opremljen uređajima za sigurnost i komunikacijskom opremom, rekla je admiralica Connie Mariano, osobna liječnica predsjednika Georgea H. W. Busha i Billa Clintona.

U sklopu medicinskog centra "Walter Reed" također je i Institut za istraživanje SIlver Spring, gdje znanstvenici rade na razvoju cjepiva i liječenju infektivnih bolesti poput covida-19.

Predsjedničko krilo sadrži blagovaonicu s kristalnim lusterom, radni stol samo nekoliko koraka od bolničkog kreveta te sobe opremljene sofama predviđene za prijem posjetitelja. Predsjedniku su na raspolaganju kuhinja i konferencijska soba. Uz sve to apartman je opremljen vrhunskom tehnologijom, kako bi američki predsjednik mogao nesmetano obavljati predsjedničke dužnosti. Na fotografijama iz 2007. prikazana je unutrašnjost predsjedničkog apartmana, a ne zna se je li u međuvremenu prostor preuređen.

Ovo je prvi put u 39 godina da je aktualni predsjednik SAD-a hospitaliziran u medicinskom centru u Marylandu. U Walter Reedu zadnji se liječio Ronald Reagan nakon što je teško ranjem prilikom atentata na njega 30. ožujka 1981. godine.

 

Jutarnji list
USA Today
Foto: Profimedia

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ....03.10.2020 18:44 sati
    Je mu loše eee isto ko u nas u Ljubuškom Čapljini Grudama Širokom a tek u Mostaru
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO